Szócikk

Kosár (0)

Whisky (whiskey)

 

Whisky (wiskey) készítése

 

Whisky (whiskey) gabonából készült ital. A whisky (wishkey) érleléssel készül, sokszor a whiskyt (whiskeyt) sok ideig érlelik. Tölgyfa hordóban érlelik a whiskyt (whiskeyt). A whiskynek (whiskeynek) különleges és csak a whiskyre (whiskeyre) jellemző zamat és illata van. A wishkynek (whiskeynek) egyenletes szerkezete van, ezt okozhatja az is, hogy a whisky (whiskey) tölgyfa hordóban van általában érlelve.

Helyes írása a whiskynek (whiskeynek)

Ha a whiskyt e betű nélkül írják, akkor az a whisky valószínűleg skót vagy kanadai származású. Tehát, ha a whisky így van írva, akkor az ebből a két országból származik nagty valószínűséggel.

Whiskey, ha így látjuk, hogy így van leírva, hogy whiskey, akkor az arra utal, hogy az italnak ez a fajtája, hogy whiskey.

Whisky (whiskey) eredete

Valószínűleg a wihsky (whiskey) Írországból ered. Sokan mégis, ha whiskyre vagy whiskeyre gondolnak mégis Skócia jut eszükbe, pedig a whisky vagy whiskey Írországból ered a legtöbb ember szerint.

white horse whisky, whiskey nagykereskedes, premium whiskey, minőségi whiskey, ballantines whisky, balvenie whisky

Skót whisky (whiskey)

Az eredeti skót whisky vagy whiskey malátázott árpából készült. Az eredeti skót whikyt (whiskeyt) tőzeg tűzön szárították, ettöl lett a skót whisky vagy whiskey füstös ízű Az eredeti skót whiskynek vagy whiskeynek tőzeges íze is vagy a füstös íz mellett. Tehát az eredeti skót whiskynek whiskeynek füstös tőzeges íze van.

Gabona whiskyt (whiskeyt) is szoktak készíteni. A gabona whisky (whiskey) enyhébb. Ezt az enyhébb gabona wiskyt (whiskeyt) úgy érik el, hogy  a gabona whiskyt (whiskeyt) keverik a maláta whiskyvel (whiskeyvel). A gyengeébb wkiskyk (whiskeyk) közzé tartozik a Ballantines whisky (whiskey) vagy a Chivas Regal whisky (whiskey), a Dewars whisky (whiskey) vagy a Famous Grouse whisky (whiskey) is.

 

 

Ír whisky (whiskey)

Írországban több -féle whiskyt (whiskeyt) gyártanak. Gyártják Írországab a kevert whiskyt (whiskeyt) is és a maláta whiskyt (whiskeyt) is. Íroroszágban a whiskynek (whiskeynek) az egyenletes szerkezetét az adja meg, hogy a whiskyt (whiskeyt) vagyis a malátát lezárt kemencében szárítják. Ha a whiskyt (whiskeyt) lezárt kemencében szárítják, akkor a whiskynek (whiskeynek) füstmentes íze lesz. Írországban a whiskyt (whiskeyt) háromszor párolják le. Az ilyen whisky (whiskey) például a Jameson whisky (whiskey).

 

 

Kanadai Whisky (whiskey)

A kanadai whiskynek (whiskeynek) onnan van egyedi stílusa, hogy a kanadai whisky (whiskey) a skótók és más bevándorlók által lett elkészítve a kanadai whisky (whiskey), én úgy tudom. A kanadai whiskyt (whiskeyt) rozsból és más gabona félékből állítják össze. Tehát a kanadai whisky (whiskey) gabona whisky (whiskey). A kanadait whiskyt (whiskeyt) kifinomúlt keverési technikával készítik el. A kanadai whiky (whiskey) a kifinomúlt keverési technika által is jól ismert whisky (whiskey).

 

premium whiskey, minőségi whiskey, white horse whisky, whiskey nagykereskedes, ballantines whisky, balvenie whisky

USA-ban készült whisky (whiskey)

USA-ban készült whisky (whiskey) a kentucky whisky (whiskey) és a Tenessee whisky (whiskey). Erről a két whisky (whiskye) márkáról gondolom, hogy USA-ból. A kentucky whisky (whiskey) és a tenessee whisky (whiskey) is fa, karamell és vanília hatással vannak ellátva.
A tenesse whisky (whiskey) és a kentucky whisky (whiskey) is indián kukoricából készülnekl. Tehát mindkét whisky (whiskey) márka indián kukoricából készül, nem úgy mint például a kanadai whisky (whiskey), mert a kanadai whisky (whiskey) gabonából készül, a tenesse whisky (whiskey) és a kentucky whisky (whiskey) pedig indián kukoricából készül.

USA-ban van vagy legalabbis korábban volt egy olyan törvény, hogy a whiskyt (whiskeyt) egy hordóban csak egyszer lehetett érlelni. Tehát a whisky (whiskey) érlelésre szánt hordó csak egyszer szabadott felhasználni a whisky (whiskey) érlelése során.
Ilyen whisky (whiskey) például a Four Roses whisky (whiskey) és a Jack Daniels whisky (whiskey) is.

 

 

Skót whisky (whiskey) története:

Az időszámításunk előtt isn főztek sör, mégpedig hanga sört. A skót whisky (whiskey) is ebből a hanga sörből ered. Ez a whisky (whiskey) évszázadokon át szerves része volt a kelta életnek. Ott még a keltaiak a whisky (whiskey) elkészítéséhez még nagyon kezdetleges whisky (whiskey) lepárlókat használtak. A whisky (whiskey) akkoriban nem volt valami jó minőségű, így sokszor példa volt arra is, hogy a whisky (whsikey) készítése során a whiskyt (whiskey) akár négyszer is le kellett párolniuk, hogy finomabb whiskyt (whiskeyt) nyerjenek ki így belölle.
Általában a kelták csak saját családjuk számára főztek whiskyt (whiskeyt) csak ritkán adtak el a whiskyből (whsikeyből), de nem is mindenki adta el a whiskyt (whiskeyt).

1707-től skócia london irányítása alá kerűlt, akkor a whiskyre új törvényt alapítottak. A whiskyt (whiskeyt) megadóztatták. Ez a whisky (whiskey) adó következménye lett, hogy elkezdték a whiskyt (whsikeyt) illegálisan főzni.

1823-ban kiadtak egy fogyaztói adótörvényt, amibe bele tartozott a whisky (whiskey) is. A whisky (whiskey) előállításához lepárlókat építettek. Elkezdték a kevert whisky (whiskey) előállítását.

A kevert whiskyt (whiskeyt) enyhébben szerették a külföldiek, így a whiskyt (whiskeyt) enyhébben készítették el a külföldiek miatt. Ebben az időben kezdték el csinálni a johnnie walker whiskyt (whiskeyt) is és a buchanan's whiskyt (whiskeyt) is.

1909-ben jött a whisky (whiskey) számára meghatározó törvény, melyben megállapították, hogy a whiskyt (whiskeyt) gyárthatják a kisüsti lepárlók is és gyárthatják a whiskyt (whiskeyt) a folyamatos lepárlók is.

Ez a skót whisky (whiskey) a helyben termesztett árpa  és a tőzeg füst meg a sör erjesztéséhez használt élesztő miatt volt különleges ez a whisky (whiskey) fajta.
A skót whisky (whsikey) arról is híres a whiskyk (whiskeyk) közül, hogy kisüstön főzik ezt a whisky (whiskey) fajtát és malátából készül ez a whisky (whiskey).

A skót whisky (whiskey) 4 skót területen vált híressé a whisky (whiskey) előállítása. Ez a 4 földrajzi whisky (whiskey) előállítási hely volt: highland, lowland, islay és campbeltown

 

 

Maláta whisky (whiskey) készítése

A maláta whsikyt (whsikeyt) úgy készítik, hogy az árpát beáztatják és csírázni hagyják. Ezután a következő whisky (whiskey) elkészítési fázis, hogy a csírázást megállítják, úgy hogy kiszárítják az árpát, mindezt a whisky (whiskey) készítése során akkor teszik, ha a keményítő cukorrá alakul. A whisky ( whsikey) készítésénél az árpa kiszárítását tőzegfűtéssel teszik. Ez a tőzegfűtéssel való whisky (whiskey) lészítés, ami a füstös zamatot adja a whiskynek (whiskeynek).A whisky (whiskey) készítésénél tudnunk kell azt is, hogy a maláta a tőzeg vagy nutreális tűzön megszárított árpát jelenti. Ezt fontos annak tudnia, aki a whisky (whsikey) alőállítása után erdeklődik. A következő lépés a whisky (whsikey) gyártásánál, hogy a malátát megőrlik és elkeverik forró vízzel. Fontos, hogy a whisky (whiskey) elkészítésénél ez a folyamat forró vízzel történjen. A whisky (whiskey) előállítás következő pontja, hogy a kapott, erjesztett sörcefrét kétszer lepárolják réz üstön. Olyan helyen ahol a whisky (whsikey) előállítása folyik, ott általában két kiksüsti lepárló szokott lenni. Whiskyt (whiskeyt) általában szeszfőzdében csinálják. A whisky (whsikey) előállításánál, ha két kisüst van, akkor a nagyobbikban a cefre lepárlása szokott történni, a whisky (whiskey) előállításánál a kissebbik cefrében viszont a finomítás zajlik. Következő pont a whisky (whiskey) készítésénél, hogy a finomítóból nyert párlatot különválogatják, a whisky (whiskey) készítésénél külön rakják az elő párlatot, az utó párlatot és megtartják a középpárlatot.

A whisky (whiskey) előállításánál a whiskyt ( whiskeyt) tölgyfa hordóban érlelik. Legalabb három évig érlelik a whiskyt (whiskeyt). A legtöbb whisky (whiskey) márkát azonban tovább szokták érlelni.

Maláta whisky (whiskey) érlelése során gyakran használnak bourbon whisky (whiskey) vagy sherry érlelésére használt hordót. A whisky (whiskey) készítéséhez használt hordó háromszor lehet felhasználni.
A gabona whisky (whiskey) esetében az whisky (whiskey) érlelése tölgyfa hordóban történik.

 

 

Ír whisky (whiskey) története:

Kr.u. Hatodik századra tehető az ír whisky (whiskey) kezdete.Legtöbb forrás szerint a írországba a whisky (whiskey) közel keletről érkező szerzetesek hoztás be a ír országba a whiskyt (whiskeyt)
A whisky (whsikey) készítésénél kisüsti lepárlókban készített whiskyt (whiskeyt) nem fogadták al, nem tartották igazi whisky (whiskey) -nek.

1966- ban elég kevés whisky (whsikey) gyár maradt meg, így társultak páran. Az ír whisky (whiskey) megmentéséért össze fogott a jamesson whisky (whiskey) gyártója,  a power whisky (whiskey) gyártója, a midleton whisky (whiskey) gyártója és a tullamore whisky (whiskey) gyártója is. Megalapították az irish distillers-t, az ír whisky (whiskey) megmentéséért. Később az ír whisky (whiskey) megmentés miatt csatlakozott a bushmills whisky (whiskey) gyártó cég is. Ez a whisky (whiskey) gyártó cég gyártotta az eredeti ír whiskyt (whiskeyt).

Malátázott és malátázás nélküli árpából készül az ír whisky (whiskey). Készülhet az ír whisky (whiskey) gabonából is. A skót whiskyt (whiskeyt) kétszer párolják le, de az ír whiskyt (whiskeyt) viszont háromszor párolják le. Az ír whisky (whiskey) párolása során kisüsti és folyamatos lepárlót használnak.

Az ír whisky (whiskey) érlelési ideje az ír törvények szerint a whisky (whiskey) érlelésére vonatkozó törvény szerint minimum három év az érlelési idő, ez csak a whisky (whiskey) re vonaltkozik.A prémium minőségi whisky (whiskey) érlelési ideje akár 12 év is lehet. Az ír whisky (whiskey) lehet kevert whisky (whiskey) is lehet és lehet egyedi maláta whisky (whiskey) is.

 

whiskey, white horse whisky, whiskey nagykereskedes, premium whiskey, minőségi whiskey, ballantines whisky, balvenie whisky

Amerikai whisky (whiskey)

Amerikai whiskyt (whiskeyt) elöszőr írek és kótok készítettek Marylandben és Virginiában. 1791-ben whisky (whiskey) felkelés alakúlt ki, mivel megadüóztatták a whiskyt (whiskeyt). Az amerikai kentucky államban termelt whisky (whiskey) lett a bourbon whisky (whiskey) alapja. És a bourbon whiskyt (whiskeyt) 1840 óta hívják hivatalosan is bourbonnek. Korábban a whiskey (whiskey) eladása hordókkal történt, ez 1870 óta megváltozott, mert innentől kezdve a whiskyt (whiskeyt) palackozva adták el.

 

 

Bourbon whisky (whiskey)

A bourbon -nél a tiszta whisky (whsikey) legalabb 51% a kukoricából készül, de ennél a whisky (whiskey) fajtánál mlg kerül a whisky (whiskey) -be különféle gabona is, de ez a whisky (whiskey) semmiféle neutrális alkoholt nem tartalmaz.

 

Kukorica whisky (whiskey), rozs whisky (whiskey)

A kokorica whiskyt (whiskeyt) és a bourbont az különbözteti meg egymástól, hogy a kukorica whisky (whiskey) arányaiban a kukorica eléri a 80 % ot, a boutbon whisky (whiskey) viszont nem haladhatja meg a 80% ot, mert akkor kukorica whisky (whiskey) a neve. Ha a whisky (whiskey) 51 % ban rozsból és kiegészítő gabonákból készül, akkor az tiszta rozs whisky (whiskey).

 

Keverék whisky (whiskey)

20 % ban tartalmaz tiszta whiskyt (whiskeyt) a keverék whisky (whiskey), a whisky (whiskey) többi része vagy más whisky (whiskey) -ből készül vagy neutrális alkoholból. Ha a whisky (whiskey) 51% ban tiszta whiskyt (whiskeyt) trtalmaz, akkor keverék bourbon a neve, keverék rozs whisky (whiskey) -nek hívják.

Amerikában a legelterjetttebb whisky (whiskey) a bourbon whisky (whiskey) és a tenessse whisky (whiskey). Ez a két whisky (whiskey) hasonlóak, de ha azt nézzük, hogy hogy gyártják a két whiskyt (whiskeyt) akkor pedig eltérőek.

 

 

Bourbon whisky (whiskey)

Legfőképpen kentuckyban készítik, kukoricából. 40% ban minimum tartalmaz whiskyt (whiskeyt). Ezt a whiskyt (whiskeyt) leglább két évig érlelik. Megperzselt tölgyfa hordóban történik az érlelése az ilyen fajta whisky (whiskey) -nek. A whisky (whiskey)-n kívül, tehát a 40 % on kívül állhat még rozsból, árpából vagy malátából is vagy még búza whisky (whiskey) -ből is.

A bourbon whisky (whiskey) érlelésénél a hordót csak egyszer lehet felhasználni. Az ilyen whiskyt (whiskeyt) nem érlelik sokáig, mert akkor nagyon fás lenne az ilyen fajta whisky (whiskey) a tölgyfa hordó miatt. Leginkább ezek a tulajdonságok jellemzőek a bourbon whisky (whisky) előállítására.

 

Tennesse whisky (whiskey)

A tennessse whisky (whiskey) hasonó módon készül, mint a bourbon whisky (whiskey). Az ilyen whisky (whiskey) gyártása során az 1800 as években azt találták ki, hogy a whisky (whiskey) érlelése előtt egy speciális faszénnel és gyapjútakaróval végzik a szűrési folyamatot. Ezzel az eljárással a whisky (whiskey) simább és könnyebb lesz és a whisky (whiskey) íze pedig füstösebbé vállik.

A whisky (whiskey) előállítására vonatkozó törvény szerint a tennesse whisky (whiskey) érlelése legalább négy évig kell, hogy tartson. Úgy tudom, hogy csak két tennesse whisky (whiskey) lepárló üzem létezik.

 

 

Kanadai whisky (whiskey)

A gin és a rum volt kezdetben a kanadai telepesek itala, ez a xvii és a xviii századra tehető. A XVII század végére elkezdték gyártani a whiskyt (whiskeyt) is kanadában. Kezdetben a whiskyt (whiskeyt) kingstonban és az ontario tó mellett gyártották

1875-ben a szabályozás szerint a whisky (whiskey) előállításában új törvényt alkottak, miszerint a whiskyt (whiskeyt) tölgyfa hordóban kell érlelni és a whiskyt (whiskeyt) legalább három évig kell érlelni.

A kanadai whisky (whiskey) gyártás a keverék whisky (whiskey) re épül. A kanadai whisky (whiskey) íze kissé édeskés. Mivel a kanadai whisky (whiskey) legfőképp keverék whisky (whiskey), így sosem sorolták a teljes értékű whisky (whisky) közzé. Készülhet az ilyen whisky (whiskey) többféle gabonából. Például készülhet ez a whisky (whiskey) kukoricából, árpából, rozsból is. Ha a whisky (whiskey) sok búzát tartalmaz, akkor a whisky (whiskey) íze édeskés lesz, ha pedig a whisky (whiskey) sok roszt tartalmaz, akkor a whisky (whiskey) íze kesernyésebb lesz. Leginkább az ilyen whisky (whiskey) lepárlása folyamatos elpárlóval történik

Minimális érlelési idő a whisky (whiskey) esetében még napjainkban is legalább három év, de a jó, minőségi whisky (whiskey) érlelése tovább tart három évnél, van olyan, hogy a whisky (whiskey) több mint 10 évig érlelődik. A könnyebb gabona whisky (whiskey) három év alatt érlalődik, a rosz whisky (whiskey) minimum hat év alatt érlalődik. A whisky (whiskey) érlelése során használhatunk volt pálinkás hordót vagy volt bourbon hordót is, esetleg volt sherry hordót is. Általában a keverék whisky (whiskey) 20 -féle különböző arányban vegyített whisky (wiskey) -ből is állhat.

Kanadai whisky (whiskey) márkák például: Ballantines whisky (whiskey), Chivas regal whisky (whiskey), Dewars 12 whisky (whiskey), Four roses whisky (whiskey), Jameson whisky (whiskey), Jack daniels whisky (whiskey) is.

 

 

Whisky (whiskey) alapú koktélok

 

Benedict whisky (whiskey) alapú koktél

Whisky (whiskey), benedicte, gyömbér szükséges az elkészítéséhez. Az ilyen whisky (whiskey) alapú koktél összetevője három részből áll, a whisky (whiskey)m -n kívül már csak két dolgot kell bezsereznünk.

Ez a whisky (whiskey) alapú koktélt különféle whisky (whiskey) márka által elkészíthető Olcsó whisky (whiskey) vagy minőségi whisky (whiskey) akár prémium whisky (whiskey) is kerülhet bele. A lényeg, hogy ez a whisky (whiskey) alapú koktél is jól legyen elkészítve, akkor tudjuk jól elkészíteni ezt a whisky (whiseky) alapú koktélt, ha a whisky (whiskey) márkák közül jó whisky (whiskey) márkát választunk. A minőségi whisky (whiskey) felhasználásával szerintem mindig finomabb a whisky (whiskey) alapú koktél. Wisky (whiskey) ár nem annyira befolyásoló tényező a whisky (whiskey) alapú koktélnál. Az olcsó whisky (whiskey) is lehet olyan finom, mint a minőségi whisky (whiskey) vagy a prémium whisky (whiskey), bár az igaz, hogy a minőségi whisky (whiskey) és a prémium whisky (whiskey) árban drágább, mint a kisebb kategóriájú whisky (whiskey), vagyis az olcsó whisky (whiskey).

Ezt a whiskyt (whiskeyt) is elkészíthetjük prémium whisky (whiskye) -ből, ha ilyen minőségi whiskyt (whiskeyt) választunk a whisky (whiskey) webshopból vagy a whisky (whiskey) nagykereskedésből, akkor a prémium whisky (whiskey) meg a minőségi whisky (whiskey) közül tudom ajánlani a Chivas Regal whiskyt (whiskeyt) vagy a Jmeson whiskyt (whiskeyt). Aki különleges whisky (whiskey) párti, annak a Cosa Nostra Whisky (whiskey) kiváló wisky (whiskey) választás lehet. A cosa nostra whisky (whsikey) név szerintem a kereszt apára utal.A cosa nostra whisky (whiskey) név nem a sima kereszt apára utal, szerintem, hanem ez a  whisky (whsikey) név a sziciliai keresztapára utal. Biztos sokan látták ez a filmet, vagy hallottak már róla, na ez a whisky (whsikey) név szerintem arra utal. Nem beszélve arról, hogy ez a whisky (whiskey) első ránézésre egy fegyver mintájú, tehát a whisky (whiskey) palackja egy fegyver. Ebből is látszik szerintem a whisky (whiskey) a szicíliai keresztapára utal.

Godfater whisky (whsikey) alapú koktél

Whisky (whsikey), amaretto szükséges ennek a whisky (whsikey) alapú koktélnak az elkészítéséhez. A whisky (whiskey) nagyker vagyis whisky (whiskey) nagykereskedés nem tudom, hogy árul prémium whiskyt (whiskeyt), bár lehet nem mind, de pár whisky (whiskey) nagyker vagy whisky (whiskey) nagykereskedés tuti a polcaira teszi a  minőségi whisky (whiskey) vagy prémium whiskyt ( whsikeyt) is.

Ennek a whisky (whiskey) alapú koktélnak az elkészítéséhez is használhatunk olcsó whiskyt (whiskeyt) is, de én inkább az ilyen fajta whisky (whiskey) alapú koktél készítés előtt a whisky (whiskey) webshop kínálatából a minőségi whsiky (whiskey) avgyis a prémium whisky (whiskey)  mellett döntenék.

Leginkább a godfater elnevezésű whisky (whsikey) elkészítéséhez én a Cosa Nostra nevű, minőségi whisy (whiskey) mellett döntenék. Mivel a whisky (whiskey) márkák közül ez illik a legjobban a whisky (whiskey) alapú koktélunkhoz, a whisky (whiskey) alapú koktél neve miatt. Ettől függetlenül csinálhatjuk ezt a whisky (whiskey) alapú koktélt más whisky (whiskey) márkából is. Ajánlom még a whisky (whiskey) márkák közül a Macalllon whisky (whiskey) nevű márkát, a Edradour whisky (whiskey) márkát és még mondjuk legyen a Caol ila whisky (whsiky) márka. Ezeket a whiskyk (whiskeyk) amiket az előbb felsoroltam, nem az olcsó whisky (whiskey) kategóriában sorolnám, hanem inkább a minőségi whisky (whiskey), prémium whisky (whsikey) kategóriába. Mivel a godfater whisky (whsikey) alapú koktélnak különleges a neve, ezért is ajánlottam a különleges whisky (whiskey) közül a cosa nostra whiskyt (whsikey). Már korábban írtam, hogy ez a prémium whisky (whiskey) kategóriába sorolható, mármint a cosa nostra whisky (whsikey), mivel a whisky (whsikey) fegyver alakú palackban van, szerintem ezért is nagyon különleges whisky (whsikey). Ez a whisky (whsikey) palackozás tökéletesen harmonizál a godfater elnevezésű whsiky (whsikey) alapú koktélhoz.

 

Jonnie Peach whisky (whsikey) alapú koktél

Whisky (whiskey), peach likőr, peach juice vásárlása szükséges, ha whisky (whiskey) nagyker vagy whisky (whiskey) webshop  mellett döntünk, hogy ott szeretnénk megvenni a whisky (whsikey) alapú koktél hozzávalóit.

Ez a whisky (whiskey) alapú koktél összetevője is három részből áll. Tehát ,ha már van otthon valamilyen whisky (whsikey) akár olcsó whisky (whiskey), akár minőségi whisky (whiskey) akkor már csak a másik két cocktail összetevőt kell beszereznünk a whisky (whsikey) alapú koktél elkészítéséhez. Szükségünk van a meglévő whisky (whsikey) mellé még peach likőrre és peach juicera. Ez két összetevő, ami a whisky (whsikey) alapú koktélhoz kell, nem más, mint a barack likőr és a barackllé.

Ehhez a whisky (whiskey) alapú koktélhoz az olcsó whisky (whsikey) közül a Heaven Hill whisky (whiskey), Teacher's whisky (whiskey) vagy a Black Velvet whisky (whsikey) illik leginkápp. Viszont ha a prémium whsiky (whiskey) mellett döntünk, akkor a Edradour whisky (whsikey), Bushmills whisky (whsikey) vagy a Glenfarclas whisky (whsikey) jöhet szóba nálam.

 

New York whisky (whiskey) alapú kokté

A whisky (whsikey) alapú koktél előállításához szükséges a whisky (whsikey) nagyker vagy whisky (whsikey) webshop kínálatából a whisky (whiskey) mellé még lime, cukorszirup, grenadine is. Tehát ez a whsiky (whiskey) alapú koktél is kevés összetevőből tevődik össze.

Ez a whisky ( whiskey) alapú koktél különleges whisky (whiskey) hozzá adásával is készülhet, úgy mint a prémium whisky ( whiskey) választásakor választhatjuk a Chivas Regal nevű whiskyt (whiskeyt) is vagy a Maccallon nevű whiskyt (whiskeyt) is, de előfordulhat, hogy az olcsó whisky (whiskey) mellett döntünk, akkor én a Jim Beam whiskyt (whiskeyt) vagy a Heaven Hill whiskyt (whiskeyt) esetleg a Jack Daniels whiskyt (whiskeyt) szoktam javasolni.

Választhatunk a whisky (whiskey) alapú koktélunkhoz skót whiskyt (whiskeyt), A skót whisky (whiskey) közül és ezt a whisky (whiskey) alapú koktélt készítettem már Johnnie Walker whisky (whiskey), Macallon whisky (whiskey), Heaven hilll whisky (whiskey) és Chivas Regal whisky (whiskey) alapanyagból is.

Ír whisky (whiskey) hozzá adásával is elkészülhet ez a whisky (whiskey) alapú koktél. Ír whiskyk (whiskeyk) közül a Klibeggan whisky (whiskey) , Jmeson whisky (whiskey), Bushmills whisky (whiskey), Redbreast whisky (whiskey) és a Tullamore dew whisky (whiskey) került nálam előtérbe ez a whisky (whiskey) alapú koktél elkészítése során.

A new york whisky (whiskey) alapú koktél neve utal szerintem az amerikai város nevére. Amerikában tudomásom szerint kedvelt a kevert whisky (whiskey), a bourbon whisky (whiskey) is. A bourbon whisky (whiskey) ajánlatom pedig a JimBeam whisky (whiskey), Jack Daniels whisky (whiskey), Four Roses whisky (whiskey) és az Eagle Rare whisky (whiskey) is. Én ha lehet választani a rengeteg whisky (whiskey) márkák közül, akkor én ezek a whisky (whiskey) márkák közül választanék.

 

Rusty Nail whisky (whiskey) alapú koktél:

Whisky (whiskey) és drambuie hozzávalók szükségesek az ilyen nevű whisky (whiskey) alapú koktél elkészítéséhez. Ez a whisky (whiskey) alapú koktél is kevés összetevőből áll, így könnyű az alkészítése. Hamar be tudjuk szerezni a whisky (whiskey) alapú koktélunknak a hozzávalóit a whisky (whiskey) webshopból vagy a whisky (whiskey) nagykerből. Lényeg, hogy minőségi whisky (whiskey) kerüljön a whisky (whiskey) webshop vagy whisky (whiskey) nagykerb a kosarunkba, mivel a minőségi whisky (whiskey) és prémium whisky (whiskey) hozzá adásával mindig finomabb lesz a koktélunk. Az olcsó whisky (whiskey) sem jelenti azt, hogy nem jó minőségi whisky (whiskey). Ugyan úgy lehet az olcsó whisky (whiskey) is ízletes és ugyan úgy lehet az olcsó whisky (whiskey) is kiváló alapanyaga a koktélunknak, mint bármilyen más fajta whisky (whiskey). A lényeg, hogy a whi9sky (whiskey) alapú koktél finom legyen.

Leggyakrabban ezt a whisky (whiskey) alapú koktélt én eddig Jameson whisky (whiskey) hozzá adásával készítettem, de ettöl függetlenül lehet mást is választani a whisky (whiskey) márkák közül. Mondjuk ilyen whisky (whiskey) lehet a Heaven Hill whisky (whiskey) is, ami a whisky (whiskey) árát tekintve még olcsóbb is, mint a Jmesson whisky (whiskey).

 

The sour whisky alapú koktél:

Whisky, cukorszirup, citromlé kell, hogy nállunk legyen, ha ilyen whisky (whiskey) alapú koktélt szeretnénk a vendégeinknek vagy akát magunknak elkészíteni. Ez a whisky (whiskey) alapú koktél igen ízletes és sokan nagyon szeretik ezt a whisky (whiskey) alapú koktélt.Legyen az illető fiú vagy akár lány. A házi bulikban gyakran elő fordúl ez a whisky (whiskey) alapú koktél.

Ezt a whisky (whiskey) alapú koktélt is számtalan whisky (whiskey) hozzáadásával el tudjuk készíteni.

premium whiskey, minőségi whiskey, ballantines whisky, balvenie whisky

cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif