Szócikk

Kosár (0)

Vodka

 

A vodka napjainkban

Napjainkban a vodka igen közismert a fiatalok körébe, vodkát gyakran fogyasztanak bármilyen alkalomról legyen szó. Vodka karácsonykor, vodka születésnapkor, vodka házi buliba, vodka egy sima hétvégi bulihoz.. Vodkát és bármilyen alkoholt csak 18 év feletti fogyaszthat. Vodkát iszik a 18 éves, vodkát iszik a 20 év feletti is és vodkát iszik a közepkorú is és vodkát iszik az idősebb is. A vodkát tehát minden korosztály issza. Vodakát szereti a nő is és szereti a vodkát a férfi is. Tehát a vodkát nemtől függetlenül szeretik.

Ízes vodka

Sokféle vodka létezik már. Többféle ízesítésű vodka van a boltokban, vodka nagykereskedésben és a szórakozó helyeken is különböző ízű vodkát találhatunk. Gyümölcsös vodkát általában a hölgyek fogyasztják.

Vodka eredete

A vodka szó jelentése: vizecske. Ebből is látszik, hogy a vodka színtelen, a vodka víz és etanol elegye. A vodka semleges ízű. Általában a legkisebb vodka szesztartalom száma 35 % és általában a legmagasabb szesztartalom száma a vodkának 70%. Tehát válogathatunk, hogy milyen erős vodkát szeretnénk inni ami a vodka szesztartalmából kiderül.

A vodka nagy valószínűséggel Oroszországból származik, de sokan úgy tartják, hogy a vodka Lengyel országból származik. A vodkának így mindkettő országot a vodka hazájának vehetjük.

Vodka típusa

A vodkának két típusát különböztethetjük meg. Van Orosz vodka és van lengyel vodka. Mivel a vodka ebből a két országból származik, így ez ezt a két vodka típus létezik. A lengyel vodka általában gyümölcsös ízesítésű vodka, az orosz vodka pedig arról híres, hogy hagyományos vodka, tehát íztelen a vodka.

premium vodkak, minosegi vodkak, vodkak nagyker, vodka nagykereskedes

Vodka gyártása

A vodkát legfőképpen olyan alapanyagból gyártják, amiben sok a cukor vagy a keményítő. Leggyakrabban a vodkát gabonából gyártják. A gabonából készült vodkák közül, tehát a gabonavodkákból a rozs és búzavodkát gyártják. Azokat a vodkákat, amik gabonából készülnek, tehát a gabonavodkákat, azokat a jobb vodkák közé sorolják, Úgy tudom, hogy a gabona vodkák közül kerülnek ki a prémium vodkák, tehát amik a magasabb besorolásban vannak. Azokat nevezzük prémium vodkának. Lehet a vodkát gabonán kívül másból is gyártani. Gabona vodkán kívül gyártják a vodkát még például burgonyából is. Lehet még gyártani a vodkát melaszból is. Tehát több féle alapanyaga lehet a vodkának.
Lengyel országban például gyakran van az a vodka főzésénél, hogy vízzel kevert kristálycukrot tesznek a vodka főzéséhez.

 

Vodka fogyasztása

A vodkát általában hidegen szokták fogyasztani, de van aki nem szereti a hideg vodkát. Aki nem szereti a hideg vodkát, az fogyaszthatja szobahőmérsékleten is. Például, ha szoba hőmérsékletű vodkát fogyasztunk, lehet a vodka mellé gyümölcsöt is fogyasztani. Vodka ivás előtt vagy akár a vodka ivás után. Hideg vodkánál ugyan ez a helyzet, lehet a hideg vodkához is gyümölcsöt fogyasztani. A hideg vodkát mielőtt megisszuk előtte is lehet gyümölcsöt enni, de a vodka után is jól eshet a gyümölcs a vodkát kísérve.
Gyakran előfordul, hogy a vodkát különböző koktélokba teszik. A vodka igen jó koktél alap.

Vodkával a buli

Egyik ismerősömnek közeledett a születés napja és kitalálta, hogy a vodka jegyében fog telni. Vodka lesz a fő alkotó eleme a bulinak. Keresett vodkás üveg alakú jelmezt is. Az ital választásánál, egyértelmű volt, hogy vodkából kell a legtöbb. Vodka az egész buli alapja.

El is kezdte tervezni a vodkás bulit, amit azzal kezdett, hogy interneten keresett vodka nagykereket. Elsőként a kereső kiírt egy csomó vodka nagykereskedést, ahol különféle vodkák közül lehet választani. Több kategóriájú vodkák is voltak, minőségi vodka, például prémium kategóriás vodka is, de volt ott még sima hagyományos vodka és gyümölcs vodka is. Gondolta, hogy felkeresi a sok vodka nagykereskedés közül az egyiket, hogy beszerezze a bulihoz szükséges gyümölcs vodkát, és más jó minőségű, prémium vodkát.
El is látogatott a legközelebbi vodka nagykereskedésbe. Megérkezéskor döbbenten látta, hogy rengeteg fajta alkohol körül és rengeteg fajta vodka közül tud válogatni. A nagykereskedésben volt legalább 10 fajta gyümölcs vodka, persze mindegyik vodka más ízű. Prémium minőségi vodka is volt, a prémium minőségű vodkából is legalább 10 fajtát látott. Ezeken a vodkákon kívül még számtalan más fajta alkohol is volt ott. Rögtön a vodka kiválasztásával megkérte az eladót, hogy segítsen neki vodkát választani, ő mégiscsak jobban érthet a vodkához. Az eladó a sok vodka fajtát felsorolta, egészen a gyümölcs vodkától, a prémium kategóriás minőségi vodkáig. Végül a gyümölcs vodkából is vett és a prémium minőségi gyümölcs vodkából is. Gyorsan kifizette a vodkát a vodka nagykereskedésben és ment is tovább szervezni a bulit.

A vodka nagykereskedés után haza vitte a vodkákat, mind az összes vodkát, a gyümölcs vodkát is és a prémium minőségű vodkát is. Otthon a hűtőbe is tette a gyümölcs vodkát és a prémium minőségi vodkát is. A prémium minőségi vodkát Akciósan sikerült beszereznie.

Ment tovább a vodkás buli szervezése. Találni akart egy jó mixert, aki ért a vodkákhoz. Be is írta a keresőbe, hogy vodka mixert keres. Közben az ismerőse ajánlott neki egy kiváló vodka mixert, akit fel is hívott. A vodka mixer megígérte, hogy elmegy a buliba és jó vodka koktélokat fog keverni a vendégeknek, akik nagyon szeretik a vodkát, a gyümölcs vodkát és a prémium minőségi vodkákat is.

A buli szervezés a vodkás dekorációval folytatódott. Gyümölcs vodkás dekorációt szeretett volna. El is ment egy másik nagykereskedésbe, ahol több alkoholra utaló és vodkára is utalható dekorációt talált. A lényeg, hogy passzoljon a vodka bulihoz. Meg is vette a vodka buliba a vodkára utaló dekorációt.

Így várta a vendégeket a több fajta vodkával rakott hűtővel, amiben volt pár prémium minőségi vodka, gyümölcs vodka. A buliban a fiatalok sorra kérték a vodkás koktélokat, de volt olyan is, aki magában itta a gyümölcs vodkát, vagy vodkás koktél mellett döntött. A vodka népszerű alkohol volt a buliban.

Ebből a vodka történetből is arra lehet következtetni, hogy a vodka jó buli alap, vodkát szeretik az emberek, szerintem. Legyen az prémium minőségi vodka vagy gyümölcs vodka, ami ugyan úgy lehet szerintem prémium minőségi vodka.

 

Vodka történet

Egyik ismerősöm nincs nagyon képbe az alkoholokkal. Szerette volna jobban megismerni a vodka márkákat, de a legjobb minőségi vodkákat az abszintheket az aperitif italokat, whiskyt a borokat, a brandyket, cognacot, gint, a rumot és a tequilát. Cocktailokat is szeretne a jövőben készíteni.

A koktél készítés alapja, hogy jól ismerjük a cocktail összetevőket. Tehát jól ismerjük a borokat, bár a borokból szerintem nem sok cocktailt szoktak készíteni, de a készíthetik a cocktailokat a következőkből: vodka, gyümölcs vodka, brandy, whiskey vagy whisky ( ki hogy írja a whiskeyt vagy whiskyt) cognac, gin, rum, tequila. Ezekkel az alkohol fajtálkkal szeretne közelebbről megismerkedni.

finlandia vodkak, absolute vodkak, vodkak nagykereskedes

Legegyszerűbb módja volt, hogy felkerestünk egy vodka webshopot. Először a kereső csak vodka nagyker és vodka nagykereskedéseket dobott ki. Mi azért tovább kerestük a vodka webshopokat és végre rábukkantunk egy megfelelő vodka webshopra.

Ebben a vodka webshopban aztan minden -féle alkohol megtalálható volt. Többek között nyilván a vodka, de ott volt még a whiskey vagy wisky meg a brandy, gin, cognac, rum, tequila, brnady, absinthe és minden fajta cocktail kellék mellett a borok és az aperitif italok is jelen voltak. Rengeteg vodka márkákat találtunk, olyat mint például a royal vodka, absolute vodka, becherovka vodka, finlandia vodka, kalinka vodka, bols vodka, kaiser vodka. Ez csak az első oldalon volt. Volt több vodával kapcsolatos oldal is, ahol voltak még vodka márkák, például volt olyan vodka márka is, hogy tipli vodka, ennek a vodkának nagyon tetszett a neve, volt még a vodka márkák közül nemiroff vodka, skyy vodka, belevedere vodka is. Hirtelen a vodka márkák közül nem is tudtuk, hogy melyiket válasszuk, hogy finom vodka alapú cocktailt tudjunk készíteni. Inkább az olcsó vodka felé mentünk, mert a minőségi vodka, prémium vodka drágább volt. A szerintünk legjobb vodkák is magasabb áron voltak, mint az ízesített vodkák és olcsó vodkák. Több felé nemzetiségű vodkát is találtunk, úgy mint az orosz vodka, ukrán vodka.

A vodka árak nagyon különbözőek voltak, minden fajta vodka ár megtalálható volt. Különleges vodkákat is találtunk. Ezért úgy döntöttünk, mivel a vodka vebshopban rengeteg olcsó vodkát találtunk a vodka márkák között, hogy vodka alapú cocktaillal kezdjük a vodka cocktail keverését.

Gyorsan a kosarunkba került minőségi vodka, prémium vodka, ízesített vodka, ami gyümölcs vodka, a nemzetiségi vodkák közül az orosz vodka, ukrán vodka és a lengyel vodka. Olcsó vodka közül is választottunk párat. A vodka árakkal meg voltunk elégedve így került a vodka mellé még absinthe, whiskey, ballantines whisky, cognac, gin, tequila, rum, brnady és több fajtájú bor is. A vodka márkák közül az olcsó vodka közül a kaisern vodka, kalinka vodka, bols vodka került a kosarunkba. A finlandia vodka, becehrovka vodka, belevedere vodka, skyy vodka, absolute vodka ára már nem maradt meg a fejemben.Azért én sem jegyezhetek meg minden vodka árat.

Tehát a sok alkoholt megvettük a vodka webshopban és vártuk, hogy megérkezzen amit a vodka webhopban rendeltünk. Nem kellett várni sokat és meg is jött a vodka webshopból rendelt különleges vodkák, ízesített vodkák, olcsó vodkák, orosz vodkák, ukrán vodkák, minőségi vodkák is. Vodka márkák közül is megjött az összes, például a kaiser vodka, royal vodka, absolute vodka, becherovka vodka, finlandia vodka, kalinka vodka, bols vodka, skyy vodka. A vodkák mellett megkaptuk a borokat is és a cognac, rum, tequila, whiskey vagy whisky, brandy, absinthe is haza került. Kezdődhetett a vodka alapú koktélok gyártása.

Elsőként a vodka alapú koktélok közül a vodka narancs volt a nyerő. A vodka narancs elkészítése nem volt túl bonyolúlt. A vodka narancshoz kellett vodka és narancslé is. Ezt a vodka narancsot több fajtájú vodkából kevertük ki, hogy a voska alapú koktél más vodka márkájú legyen.
           
Tehát a vodka narancs készült a következő vodkákból: royal vodka, absolute vodka, becherovka vodka, finlandia vodka és kalinka vodka. A vodka alapú koktélok közül tehát a vodka narancs volt az első, amit elkészítettünk a vodka alapból. A vodka narancsot úgy készítettük, hogy egy pohárba öntöttünk keveset a vodkából, de a vodka alá elöször jeget tettünk.
           
Tehát a vodka narancs készítésünk: jég majd vodka volt. Jeget és a vodkát követte a narancs lé, amit csak simán a vodkára öntöttünk. Persze lehet, hogy nem így kell hivatalosna elkészíteni a vodka narancsot, de mi így készítettük. Nagyon jól sikerült az első vodka narancsunk, úgyhogy legközelebb is fogunk ilyen vodka alapú koktélokat készíteni, de legalabbis vodka narancsot tuti.

 

Vodka alapú koktélok

 

Alabama Slammer (vodka alapú koktél)

Az első vodka alapú koktél, amit leírok az az Alabama Slammer nevű vodka alapú cocktail. Ehez a vodka alapú koktélhoz szükségünk van: vodka, amaraetto, southern comfort, narancslé, grenadine.
Az összetevőket össze keverem és pohárba öntöm. Több fajta vodkából is elkészíthető ez a kiváló vodka alapú koktél. Ezt a vodka alapú koktélt és royal vodkából készítettem, de lehet például absolute vodkából is csinálni. Szerintem mindegy, hogy milyen a vodka fajtája. Lehet az olcsó vodka vagy prémium vodka is. Nem a vodka ár a lényeg az én meglátásom szerint. A vodka minősége azért fontos.

 

Apple Black (vodka alapú koktél)

Ehhez a vodka alapú koktélhoz a következőkre van szükség: Vodka, almalé, gyömbér. Én úgy tanultam ennek a vodka alapú koktélnak az elkészítését, hogy az össze tevőket össze kevertem és egy pohárba öntöttem. A vodka márkák közül az absolute vodka mellett döntöttem a vodka elkészítés során Korábban ezt a vodka alapú koktélt elkészítettem már becherovka vodkából is. Nekem jobban ízlett az a cocktail, amit az absolute vodkából készítettem.

 

Apple Martini (vodka alapú koktél)

Vodka, tripple sec, alma likőr kell ennek a vodka alapú koktélnak az elkészítéséhez.Ezt a cocktailt is jó elkészíteni, mert kevés összetevőből áll ez a vodka alapú koktél. Inkább a hölgyek kedvelik jobban ezt a cocktail fajtát. Általában ezek a cocktail összetevők közül a férfiak a vodkát szeretik belölle, az ilyen vodka alapú koktélban nem szeretik a férfiak az összetevők közül az alma likőrt. Ezért ezt a cocktail fajtát inkább hölgyek választják, de férfiak számára is készítettem már ilyen vodka alapú koktélt.

 

Black eye (vodka alapú koktél)

St.Hubertus, vodka, kóla szükséges ennek a kiváló ízű vodka alapú koktélnak az elkészítéséhez. Ennek a vodka alpú koktélnak az elkészítése kevés összetevőt igényel. A cocktail színe, ha jól készítjük el a cocktélt akkor sötét színű cocktailt kapunk. Annak ellenére, hogy a vodka benne színtelen, a cocktail végső színe akkor is sötét lesz. Ezt a vodka alpú cocktailt én becherovka vodka segítségével készítettem el. Korábban finlandia vodkával csináltam ezt a vodka alapú koktélt, az a cocktail jobban ízlett nekem. Nagyon szeretem a vodka alapú koktélokat, mert a vodka a kedvenc alkoholos italom.

 

Apricot lady (vodka alapú koktél)

Vodka, sárgabarack likőr, narancslé, bitter lemonnal csináltam ezt a vodka alapú koktélt. Elöször amikor elkészítettem ezt a cocktailt, akkor finlandia vodka volt az alapja, másik alkalommal ugyan ezt a vodka alapú koktélt már nem finlandia vodkából, hanem kalinka vodkából készítettem. A kalinka vodka olcsóbb vodka volt a finlandia vodkához képest. Nekem ez a vodka alapú koktél mind a két vodka márkával ugyan úgy ízlett. Ha csak simán magában fogyasztom a kalinka vagy a finlandia vodkát, akkor jobban kedvelem a findlandia vodkának az ízét a kalinka vodkáéhoz képest. Szerintem ennél a vodka alapú koktélnál mindegy melyiket választjuk a voda márkák közül. Azért arra érdemes oda figyelni, hogy ha olcsó vodkát is szeretnénk, azért figyeljünk a vodka ára mellett a vodka minőségére is. A vodka nagykereben és vodka webshopban megtalálhatóak az ilyen olcsó és jó minőségű vodkák is az ísesített vodkák mellet.

 

Black Russian (vodka alapú koktél)

Vodka, kávélikőr szükséges ennek a vodka alpú koktélnak az elkészítéséhez. Sokan kedvelik azt a vodka alapú koktélt, mert többféle képen el lehet készíteni, de az alapja a cocktailnak mindig a vodka. Az össze tevők változhatnak. Ha ezt a vodka alapú koktélt úgy készítjük el, hogy vodka, kávé likör, tejszín, akkor a vodka alapú koktélunknak a neve: White Russian. Tehát az alap vodka  cocktailhoz csak tejszínt adtunk pluszba és máris más fajtájú vodka alapú koktélt kaptunk. Van ennek a vodka alapú koktélnak egy harmadik fajtája is, ami a Red Russian. Ennek a vodka alapú koktélnak is természetesen vodka az alapja, de ennél a cocktailnál a charry brandy van a kávélikör helyett. Ennek a vodka alapú koktélnak van ezeken a cocktailokon kívül egy másik vodka alapú koktél változata is, ami a Green Russian nevet kepta. Itt a vodka alapú koktélunk alapja a koktél, de mentalikörrel készül. Itt is láthatjuk, hogy egy vodka alapú koktélt több -féle képen  is elkészíthtünk.

 

Bloody Mary (vodka alapú koktél)

Vodka, citromlé, paradicsomlé, tabasco szósz, bors hozzávalókkal készítettem el ezt a vodka alapú koktélt. Igen közismert ez a vodka alapú koktél. Sokan sokféle képpen készítik el ezt a vodka alapú koktélt, mégis mindegyik verzióban nyilván a vodka az alapja. En például azért nem kedvelem annyira ezt a vodka alapú koktélt, mert a paradicsom levet nem szeretem annyira. A vodkával nincs semmi bajom, azt szívesen megiszom, ha úgy adódik, te a paradicsomot levet nem szoktam inni. Inkább magában iszom meg a vodkát, például  kaiser vodkát. Ha vodka alapú koktélt szeretnék inni, akkor mindig más fajtájú vodka alapú koktélt választok.

 

Blue lagoon (vodka alapú koktél)

Vodka, blue curaco, narancslé, citromlé összetevőkből áll ez a vodka alapú koktél.Ennek a vodka alapú koktélnak nagyon szép kék színe van. Sokan szeretik ezt a cocktailt, nem csak a finom íze miatt, de a szine miatt is. Ebben a vodka alapú koktélban szerintem igencsk kiérződik a vodkának a finom íze. Fontos, hogy a vodka alapú cocktailt prémium minőségű vodkából próbáljuk elkészíteni. Ne a vodka árára menjünk, hanem a vodka jó minőségére. Az orosz vodkákat és az ukrán vodkákat nagyon tudom ezekhez a vodka alapú koktélokhoz ajánlani. Én többször elkészítettem ilyen vodka márkákból ezt a cocktailt, hogy például finlandia vodka vagy belvedere vodka, bár abban nem vagyok biztos, hogy ezek a vodka márkák orsz vodkák vagy ukrán vodkák. Mindegy is, a lényeg, hogy ha minőségi vodkát választunk és oda figyelünk az arányokra, akkor nem lehet rossz a vodka alapú koktélünk.

 

Bull shot (vodka alapú koktél)

Vodka, citromlé, erőleves az összetevője ennek a vodka alpú koktélnak.. Bevallom, hogy én ilyen vodka alapú koktélt nem kóstoltam még, de más cocktail füzetben már láttam. Az ilyen vodka alpú koktél különleges össze tevője az erőleves. Nem tudom, hogy aki ilyen vodka alapú koktélt akar csinálni az ,hogy készíti el azonnal. Vagy előre legyárt egy kis erőlevest a vodka alapú koktéljához? El sem tudom képzelni, hogy hogy lehet az ilyen vodka alapú koktélt gyorsan elkészíteni. Más vodka alapú koktélt készítettem már, sőtt másmilyen cocktailt is. Mindig kéznél vannaka vodka a gin a rum a wiskey vagy wisky a cocktail elkészítéséhez, de a vodka alapú koktélhoz még eddig sosem készültem úgy,hogy a vodka mellet erőlevest csináltam volna, ez a vodkás cocktailnál még nálam nem volt jellemző.

Megkérdeztem pár ismerősömet is, hogy ők esetleg ismerik e ezt a vodka alapú koktélt? Ők is azt mondták, hogy sok vodka alapú koktélt ismernek, de ilyen vodka alapú koktéllal még ők sem találkoztak. Tehát nem vagyok egyedül, aki nem ivott még ilyen vodka alpú koktélt.

Így ennek a vodka alpú koktélnak nem tudok sokat mondani az elkészítéséről, maximum annyit, hogy nagy valószínűséggel ennek a vodka alapú koktélnak is az alapja a vodka. A vodkán kivüli összetevőit tudom, de nem tudom milyen arányban kell bele tenni. Tehát az összes összetevője közül csak a vodkát és a citromlevet használtam eddig vodka alapú koktél elkészítésénél. Gondolom, ezt a vodka alapú koktélt is el lehet készíteni különböző vodka márkából, olcsó vodkából és drágább, minőségi vodkából, prémium vodkából is. A legjobb vodkák közül, tehát a prémium vodka szerintem bármilyen vodka alapú koktélhoz passzol. En ezt a vodka alapú koktélt mondjuk kalinka vodka vagy royal vodka esetleg nemiroff vodkával próbálnám ki elsőként elkészíteni az ilyen vodka alapú koktélt.

Caipiroschka (vodka alapú koktél)

Vodka, lime, barnacukor szükséges hozzá. Természetesen az ilyen vodka alapú koktélnak is vodka az alap össze tevője. A vodkán kívül az ilyen vodka alapú koktélhoz csak két dolog szükséges még, a lime és a barnacukor. Tehát sz ilyen vodka alapú koktélhoz nem kell sok összetevővel készülni.

Gyorsan elkészíthető vodka alpú koktélok közzé tartozik. A vodkát össze keverjük az többi termékkel és kész is ez a finom vodka alapú koktél. Gyors és finom vodka alapú koktél. Ebbe a vodka alapú koktélba az egyik összetevő a vodkán kívül a barnacukor, ami jóval egészségesebb a sima kristálycukornál. Úgy tudom, hogy van olyan vodka, aminek az elkészítése soran raknak kristálycukrot a vodka főzésekor. Ebben a vodka főzésében nem vagyok biztos, de mintha valahol olvastam volna, hogy így is készíthetik a vodkát.
 
Vissza térve erre a vodka alapú koktélra. Tehát ez a vodka alapú koktél könnyen elkészíthető és a vodkán kívül csak két dolgot kell beszereznünk, a limeot és a barnacukrot. Szerintem ez nem sok össze tevő. A vodka ha már úgyis van otthon, akkor csak két másik dolog szükséges még.

Ezt a vodka alapú koktélt is el lehet több fajta vodka márkával készíteni. Példul bols vodka, belvedere vodka, absolute vodka és skyy vodka is megfelelő az ilyen vodka alapú koktél elkészítéséhez.

izesitett vodkak, vodkak nagykereskedes, vodka nagyker

Climax (vodka alapú koktél)

Vodka, amaretto, kakaólikör, ezek az összetevők szükségesek a climax vodka alapú koktél elkészítéséhez. Ezt a vodka alapú koktélt is inkább hölgyek fogyasztják többen. Nem tudom ennek mi az oka, de gondolom nagyban közre játszik az, hogy ebben a vodka alapú koktélban kakaólikör is van. A kakaólikőrös vodka alapú koktélt szerintem nem fogyasztják gyakran férfiak, aztán lehet, hogy nincs igazam és ezt a fajta vodka alapú koktélt is szívesen isszák a férfiak is.

Én ezt a vodka alapú koktélt ízesített vodkából biztos nem készíteném el. Sokkal inkább az ilyen vodka alapú koktélt minőségi vodkából készíteném.Ilyen vodka például a bols vodka, finlandia vodka vagy az absolute vodka.

 

Cocolate martini (vodka alapú koktél)

Vodka, csoki likőr az összetevője az ilyen nevű vodka alapú koktélnak.Sokan szeretik a vodkához a csokis vagy kakaós ízt. Én a vodka alapú koktélhoz inkább gyümölcsös ízzel fogyasztanám. Mondjuk én nem szeretem a csokit, de aki szereti a csokit, az szívesen issza a csokis ízzel a vodkát, tehát az ilyen fajta vodka alapú koktélt azok szeretik jobban, akik szeretik a csokis ízt.

A gyümölcsös ízt kedvelők inkább gyümölccsel ízesített vodkát szoktak inkább fogyasztani vagy az is megoldás lehet, hogy sima vodkát isznak magában, mondjuk egy finom bols vodka vagy egy finlandia vodka esetleg egy kaiser vodka előtt vagy után bekapnak egy kis gyümölcsöt is. Vodka ivás előtt vagy vodka ivás után is jól eshet a gyümölcs a vodka kíséretében mondjuk. Mén ha így innám a vodkát, akkor meginnám a vodkát és utána ennek egy falat barackot, mondjuk, A barack szerintem illik a vodkához, de például a narancs is illik a vodkához szerintem. Vodka narancs volt az első koktél is amit készítettem. Tehát a vodka ivás előtt lehet narancsot is fogyasztani, de a vodka ivás után is jó választás a narancs.

 

Cosmopolitan (vodka alapú koktél)

Triple sec, citromlé, áfonyalé szükséges az elkészítéséhez ennek a vodka alapú koktélnak. A vodkához amúgy is illik az áfonya lé, de így még finomabb lehet ez a vodka alapú koktél, hogy a többi összetevőt is bele rakjuk az ilyen vodka alapú koktélba. A vodka az alapja, tehát a legfontosabb összetevője a vodka, csak a vodka után jön a többi össze tevő a fontossági sorrendben. Rengeteg vodka alapú koktélt ismerünk, ez a cosmopolitan vodka alapú koktél talán a legjobban elterjedt vodka alapú koktélok között van. Általában ezt a vodka alapú koktélt nők fogyasztják.

Az egyik sorozatban is öt barátnő mindig ilyen vodka alapú koktélt ivott, Ez a vodka alapú koktél volt a kedvencük. Sokan, akik nézték ezt a sorozatot és nem ismerték ezt a vodka alapú koktélt, az volt az első, hogy amint lehetett nem sima vodkát vagy ízesített vodkát választottak, hanem ezt a fajta vodka alapú koktélt. Sok mindenkinek nagyon is ízlett ez a vodka alapú koktél, de volt aki más vodka alapú koktélt részesített inkább előnyben. Volt aki csak azért választott ezt a vodka alapú koktélt, mert a sorozatban is ezt a vodka alapú koktélt itták és szeretne rájuk hasonlítani, ezért kérte ő is ezt a vodka alapú koktélt.
Mások már hamarabb a sorozat előtt is ismerték és szerették ezt a vodka alapú koktélt és nem csak a sorozat miatt fogyasztották ezt a vodka alapú koktélt. Van akinek tényleg ez lett a kedvenc vodka alapú koktélja csak a sorozat előtt nem ismerte ezt a vodka alapú koktélt.

 

Cranberry kick (vodka alapú koktél)

Ennek a vodka alapú koktélnak a színe, ha jól van elkészítve, akkor piros színúű ez a vodka alapú koktél. Alapja a vodka. Cranberry kick vodka alapú koktélnak az összetevői: vodka, lime, áfonyalé. Tehát a vodkán kívül sokmindenre itt sincs szükségünk Tehát a vodka alapú koktélok közül arra a vodka alapú koktélra hasonlít, aminek a színe piros, mivel ennek a vodka alapú koktélnak is a színe piros.
A cranberry kick vodka alapú koktél összetevőit könnyen és kényelmesen megvásárolhatjuk egy vodka webshopból vagy akár egy vodka nagykereskedésből. Tehát ennek a vodka alapú koktélnak is könnyen beszerezhető összetevői vannak.
Minőségi vodka is lehet a vodka részének az össze tevője, de készülhet ez a vodka alapú koktél olcsó vodkából is. Ízesített vodkát nem ajánlok ennek a vodka alapú koktélnak az elkészítéséhez, sokkal inkább sima vodkát, úgy mint a bols vodka vagy a findlandia vodka vagy a kaiser vodka, de ezeken kívül is sokféle ,sok vodka márka közül is választhatunk. A vodka árát előbb találjuk ki, hogy mennyit szánunk erre a vodka alapú koktélnak az elkészítésére és csak utána keressük fel a kedvenc vodka webshopunkat vagy vodka nagykereskedésünket.

 

God mother (vodka alapú koktél)

Vodka, amaretto. Ehhez a vodka alapú koktélhoz összesen két összetevő szükséges, amiket eddig leírtam vodka alapú koktéloknak az összetevői mind több összetevőből állt, kivéve a vodka narancs. Tehát ehhez a vodka alapú koktélhoz nem kell csak amaretto a vodka után.

Ennek a vodka alapú koktélnak a színe világos sárga, de nem olyan sötét ennek a vodka a lpú koktélnak a színe, mint mondjuk a vodka narancsnak.

Díszíthetjük az elkészült vodka alapú koktélt cocktail cseresznyével is. Én ha ilyen vodka alapú koktélt csinálok, akkor általában mindig cocktail cseresznyét használok a vodka alapú koktél díszítéséhez, ez a cocktail csereszny jól illik ízvilágban is ehhez a vodka alapú koktélhoz.

Több -féle vodkából is készíthető ez a vodka alapú koktél. Gyakran készítettem ezt a fajta vodka alapú koktélt különböző vodka márkából. Kiváló választás lehet a vodka alpú koktélunk elkészítéséhez a kalinka vodka vagy a bols vaodka, de én csináltam már finlandia vodkából is, itt a vodka alapú koktélomat cocktail cseresznyével díszítettem.

 

Kamikazee (vodka alapú koktél)

Vodka, triple sec, citromlé kell, hogy otthon legyen, ha ilyen vodka alapú koktélt szeretnénk elkészíteni. Ha jól készítem el ezt a vodka alapú koktélt, akkor a szine kissé fehérres. Általában a kamikazee vodka alapú koktélt, cocktailos pohárba töltöm ki és limeal díszítem.

Ez a vodka alapú koktél az erősebb vodka alapú koktélok közzé sorolható. Tehát fogyasztását csak mértékkel ajánlom ennek a vodka alapú koktélnak. Egyébként minden vodka alpú koktélra és másfajta cocktailra is jellemző az, hogy csak mértékkel ajánlom a vodka alapú vagy más cocktailnak a fogyasztását.

 

Muscow Mule (vodka alapú koktél)

Vodka , lime, gyömbér szükséges ennek a vodka alapú koktélnak az elkészítéséhez.
Ennek a vodka alapú koktélnak különös története van. Úgy tudom, hogy ezzel a vodka alapú koktéllal sikerült megkedveltetni amerikát. Köztudott, hogy amerika nemhogy a vodka alpaú koktélokat nem szerette, de még a vodkát sem. A vodka alapú koktélok helyett ők inkább whiskeyt vagy whiskyt fogyasztottak. Ez a vodka alapú koktél volt az áttörés. Rájöttek, hogy igen ízletes a vodka és finomak lehetnek a vodka alapú koktélok is. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a vodka alapú koktélt, főleg azoknak akik nem szeretik a vodka alapú koktélokat vagy a vodkát sem. Hátha nekik is megváltozik a véleményük, ha isznak egy ilyen vodka alapú koktélt.

Ez a vodka alapú koktél színét tekintve leginkább a sárgás zöldes színhez hasonlít, ha úgy készíti el valaki ezt a vodka alapú koktélt ahogy én szoktam. Ennek a vodka alapú koktélnak a díszítését lime-al szokatm megoldani, mert a hozzávalók ennek vodka alapú koktélnak a vodka mellett a lime is. Ízben jól harmonizás ez a vodka alapú koktél a lime-al. Általában ha ilyen vodka alapú koktélt készítek, akkor ha kész ez a vodka alapú koktél, akkor collinsos pohárba töltjük a kész vodka alapú koktélunkat.

Salty dog (vodka alapú koktél)

Vodka, citromlé, grapefruit, só szükséges ha ilyen vodka alapú koktélt szeretnénk elkészíteni.
Színét tekintve ez a vodka alapú koktél fehér színű. Ennek a vodka alapú koktélnak az alkohol tartalma körül belül 15-18% között van. Érdemes itt is oda figyelni a vodka alapú koktélnak az alkohol tartalmára. Ha 15-18% körüli alkohol tartalmú cocktailt szeretnénk inni, amiben vodka is van, akkor kiváló választás lehet ez a vodka alapú koktél.

A vodka alapú koktélunknak ha lefordítjuk a nevét, akkor ha jól fordítom, akkor sós kutya a vodka alapú koktélnak a neve. Ez szerintem, igazán vicces név a vodka alapú koktélok között. Sokféle nevük van a vodka alapú koktéloknak, ilyen vodka alapú koktélt még nem kóstoltam, de hamarosan megkóstolom ezt a vodka alapú koktélt, mert tetszik a neve is. A nevük alapján ritkán választok vodka alapú koktélt, inkább az össze tevők a fontosak nálam. A vodka mindenféle képpen legyen benne, ha cocktailt akarok inni, ha pedig vodka alapú koktélt, akkor nyilván egyértelmű, hogy a vodka alapú koktélban legyen vodka.

Vodka vásárlás

Vodka árak most nem olyan magasak, tehát olcsó vodka most sok van, de attól még a vodka minőségi vodka marad, csak a vodka árak kedvezőek. Persze a legjobb vodkák drágábbak. Én szinte mindig vodka webshopban vásárolok, mert ott megtalálhatóak a prémium vodka, minőségi vodka és olcsó vodka is. Ritkábban szoktam venni ízesített vodkát, mert általában a cocktail készítésnél nincs szükség ízesített vodkára. A legkülönlegesebb vodkák is meg megtalálhatóak a vodka webshopban. Aki viszont nem szeretne vodka webshopban vásárolni, az megveheti a vodkákat például egy vodka nagykerben is. A vodka árak ott is kedvezőek lehetnek, csak tudni kell vodka nagykereskedést jól választani. 

Tekintse meg absolute vodkak, royal vodkak, premium vodkak, vodka nagykereskedes kategoriankat

cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif