Szócikk

Kosár (0)

RUM

 

Rum eredete:

 

A rum eredete Don Facundo Bacardi nevéhez fűződik, aki 1830 körül Kubába emigrált.

 

Don Facundo Bacardi volt, aki először készítette el a rum nevű alkoholt. 1862-ben. Ez a rum először egy gyarmati kikötővárosban készült, aminek a neve Santiago De Cuba volt. Ezzel Don Facundo Bacardi megteremtette a világ egyik legnagyobb márkáját, méghozzá nemzetközi márkáját. Ez nem más mint a rum volt. Egy titkos recepten alapult a rum elkészítése. Don Facundo Bacardi átadta ezt a titkos receptjét más nemzedéknek is.

 

Először a rum egy olcsón előállított ital volt. A rum egy durva italnak számított az 1800 as évek közepén. A rum ebben az időben nem számított úri alkoholnak, leginkább a szegények itala volt a rum és a Karib tengeri kalózok is előszeretettel választották a rum nevű alkoholt.

 

Don Facundo Bacardi szerette volna, ha ez megváltozna, hogy a rum ne csak ez a réteg itala legyen, hanem fogyassza a kifinomult réteg is. Ennek érdekében elkezdett kísérletezni az otthonában. Próbált egy új recept segítségével egy másmilyen rum –ot előállítani. Ez a rum kísérlet a lepárlásban nyilvánult meg. Nem csak a lepárlás volt a rum kísérletének alapja, hanem megvizsgálta a lepárláson kívül a rum gyártás minden egyes pontját. Először is a rum alapanyagokat is megvizsgálta, legfőképpen a minőségét. Majd megvizsgálta a jó rum érdekében az erjesztést és a lepárlást is.

 

Don Facundo Bacardi egy olyan rum lágyítást fedezett fel, ami ezelőtt soha nem volt ismert. Ez a rum lágyítás faszenes szűrésen keresztül történt. Erre a faszenes rum szűrésre azért volt szükség, mert így a szennyező anyagokat eltávolította. Ezen kívül a rum érlelésével is kísérletezett. A rum tölgyfa hordós érlelésével és a keverési technikával is. A rum kísérletezése során lejegyezte a rum előállításának a lépéseit, a rum fejlesztés minden pontját és tapasztalatát, technikai lépéseit a finomabb rum elérése érdekében. Egy idő után sikerült egy jó rum párlatot kapnia. A hagyományos rumokhoz képest ez a rum már sokkal lágyabb és finomabb volt. Ez a rum életében jelentős előrelépést jelentett.

 

Don Facundo Bacardi évekig kísérletezett a rum gyártásával. Végül sikerült gyártania egy olyan rum –ot, ami már nem csak a Karib tengeri kalózok fogyasztottak, hanem a kifinomult társadalomnak is elnyerte a tetszését.

 

Rum gyártása:

 

Santiago de Cuba az a hely, ahol 1862-ben először elkészült a Bacardi rum. Ez a rum olyannyira tökéletesre sikeredett, hogy nem igen kellett hozzányúlni a rum gyártási technológiájához. A rum gyártása a mai napig hasonló módon zajlik, mint 1862-ben.

 

Rum előállítása:

 

A rum melaszból készül.

 

Melasz válogatása:

 

A legjobb minőségű rum elérése érdekében a legjobb melasz beszerzése a szükséges. Ezt a jó minőségi melaszt a Latun Trópusok országaiban lehet megtalálni. A jó rum előállításához tehát elengedhetetlen a jó minőségű cukornád melasz. Ezt általában a nagy rum gyártáshoz a felvásárlók minden évben november és április között veszik meg.

 

Ha sikerült beszerezni a jó rum alapját, akkor a ezt a melaszt elszállítják a Bacardi rum telephelyekre. Ezt a rum alapanyagot egy zárt, száraz helyen tárolják, ahol ellenőrzik is az értékes rum alapanyagot.

 

Van egy nagyon szigorú előírás a rum alapanyag, a melasz tárolásának, ezen a vizsgálaton minden rum alapanyag, melasz átesik. Azért is fontos ennek az előírásnak megfelelnie a rum alapanyagának, a melasznak, mert ami nem megy át melasz ezen a vizsgálaton, azt egyszerűen megsemmisítik. Ez az eljárás azért is jó, mert így csak jó minőségi rum alapanyag kerül majd a rum gyártás következő lépcsőjére, a rum, vagyis a melasz erjesztésére.

 

Rum gyártás második lépcsője az erjesztés:

Erjesztés folyamata az, ami megváltoztatta a rum előállítását. A Bacardi rujm erjesztése nagyon fontos folyamat, mert az erjesztés során kapja meg a rum az egyedi ízét, színét és a rum egyéb tulajdonsága is ekkor keletkezik.

 

Don Facundo Bacardi elött az erjesztés spontán történt, tehát a melaszt spontán erjesztették. Ez nem volt túl higiénikus megoldás, mert az erjesztés által létrejött pép, ami alkoholos tartalmú volt, az előfordult, hogy baktériumos fertőzéssel járt.

 

Don Facundo Bacardinak sikerült a rum előállításához arra a felfedezésre jutnia, hogy megismerte a rum erjesztéséhez használandó élesztő törzset. Ez a rum erjesztésénél hatalmas áttörést jelentett, mivel így már a rum az erjesztés során fontos szerepet játszik. Ez a rum erjesztés 1862-re tehető vissza és a mai napig így járnak el a rum erjesztése során. Ez a rum erjesztés a rum ízét karakteressé teszi.

 

Bacardi rum élesztő:

 

A rum erjesztése során a melaszt 30-35 órán keresztül erjesztik Ez az erjesztési folyamat sok előírásnak megfelelően zajlik, a jó rum előállítása érdekében. A Bacardi rum élesztő, a tisztított víz, a tápanyagok és a melaszt együtt erjesztik, ha jól tudom.

 

A Bacardi rum erjesztése a mai napig nagy becsben és titokban zajlik. 1862 óta ezt a titkot nagy becsben tartja a Bacardi család. Minden Bacardi rum különleges és egyedi. A bacardi rum legfőbb jellemzője ez. Az erjesztéssel lehet elérni a rum egyediességét.

 

Rum gyártás harmadik lépcsője:

 

Lepárlás:

 

A kiváló rum előállítása érdekében az erjesztett melasz lepárlásra kerül. Ez a melasz főzési folyamata. Ennek a folyamatnak során a víz és az alkohol szétválik és szétválik még a folyamat során a kisebb szennyeződés is. Így a tisztább rum érdekeit tartva a szem előtt. A melasz lepárlása során egy nehéz párlatot kapnak, ami a Bacardi rum testes alap esszenciáját adja majd és kinyernek még a lepárlás által egy másik esszenciát is, ami a Bacardi rum lágyságát adja, ami egy könnyebb esszencia.

 

Rum gyártás negyedik lépcsője:

 

Rum lágyítás faszénnel:

 

A rum lágyítása faszénnel történik. A rum faszenes szűrését is Don Facundo Bacardi fedezte fel. Ez a rum faszenes szűrés is még kisebb finomításokra szorult, amit Facundo M. Bacardi fejlesztett tovább. Olyan jól sikerült ez a rum lágyítás, hogy még most is ezt a faszenes rum lágyítási folyamatot használják. Arra jött rá Don Facundo a rum lágyításánál, hogy a faszén kiszűri a rum szennyeződését és a faszén a rum aromájának egyedi lágysága lesz.

 

A faszén az egyedi fák keveréke által készül, mi a rum előállításában azért fontos, mert ez a faszén ha kiég, akkor az a rum szűrőjévé válik. A rum aromája és a jó rum előállításához feltétlen szükséges ez a faszén, mivel ez által lesz a rum aromája olyan tökéletes és a rum előállításánál kiszűri az olyan elemeket a faszén, amelyek a rum aromáját tönkre tenné vagy károsítanák. Minden Bacardi rum faszenes eljárással készül.

 

Bacardi rum hordós érlelése:

 

Ezt a rum hordós érlelését tartják a Bacardi rum művészetének egyesek.

 

Ez az eljárás A Bacardi rum egyik legfontosabb lépése. Abban biztosak lehetünk, hogy a Bacardi rum fajták közül, mindegyik Bacardi rum nagy odafigyeléssel kerül érlelésre. A Bacardi rum 130 éves tapasztalatra tett szert az érlelési folyamat így tökéletesre sikerült fejleszteni.

 

A rum hordóban való érlelésénél a Bacardi rum az tölgyfa hordóban érlelődik. Ez a egy amerikai fehér tölgyből készült hordó, amiben a rum érlelődik. Ezt a tölgyfát kézzel szokták válogatni. A rum, hogy jó legyen, annak érdekében a hordót belülről kiégetik, így egy friss faszén réteget állítanak elő. Ezáltal az égetés által a rum meg fogja kapni a lágyságát az érlelési folyamat alatt.

 

Rum előállításánál az érlelés egy kémiai folyamat. A rum érlelése során a rum és a pára beitatódik a fába. A rum mivel beitatódik a fába, így a fából ki tud vonni a rum olyan részeket, amik a meghatározzák majd a rum aromáját és lágyságát.

 

A rum előállításánál nagyon fontos azt tudni, hogy a Bacardi rum úgy kerül ilyen lággyá, hogy tudják irányítani a rum érlelését. Az érlelés során folyamatosan nézik, ellenőrzik a hordó állapotát. Fontos a rum érlelésénél a tenger szint feletti magasság és a hőmérséklet is és a megfelelő páratartalom is. Ezeket Dolgokat a rum érlelésénél is gondosan ellenőrzik. A rum érlelésénél még a légáramlatot is figyelik, ami a tenger felöl érkezik. Ezek mind fontosak a rum jó minőségéért.

 

A rum lágysága függ a hordóban történő érlelésénél attól is, hogy a rum mennyi ideig van a tölgyfa hordóban és mennyi ideig érlelődik a rum. Függ még a rum aromája is a hordó nagyságától és attól is, hogy mennyi ideig van benne a hordóban. Sok rum párolódik el az érlelés során. Ezt nevezik, az elpárolgott rum más néven az angyalok adagja.

 

Rum előállítás utolsó lépcsője:

A rum keverésétől a rum palackozásáig:

A rum előállításánál van egy bizonyos keverő mester. Ez a keverő mester minden rum párlatot megvizsgál. A keverő mester a rum párlatot vizsgálatát ugyan úgy végzi, mint Don Facundo Bacardi, tehát a rum párlat ugyan olyan gondosan kerül vizsgálatra mint régebben. A rum párlat vizsgálata még a mai napig ugyan az az elvek alapján történik, mint Don Facundo Bacardi felfedezése óta. A rum párlatnak az elegyét figyelik, hogy az tökéletes legyen.

 

A fiatal fehér rum az érlelést követően még átesik egy faszenes szűrésen. Ez az eljárás miatt lesz a rum fehér színű. Egyébként a rum az utolsó faszenes szűrés előtt sárgás színű, és ebből lesz a szűrés után a rum fehér színű. Ettől a faszenes eljárástól a rum nem csak fehér színű lesz, de tisztább is. Így tudják megadni a rum különlegességét. Úgy tartják, hogy Bacardi rum az a rum az alkoholok között, amit a legjobban lehet mixelni.

Az öregebb rum, az utolsó faszenes szűrésen nem esik át. Ezáltal ez a testes rum egyből keverésre kerül, így a rum meg tudja tartani az eredeti színét és az aromáját is.

A rum keverése:

 

A rum keverés is jellegzetes a Bacardi rum esetében. A rum utolsó fázisánál a keverést a fényesítő szűrésnek is szokták nevezni. A rum a legkisebb szennyeződés elkerülése érdekében egy természetes szűrőn megy még át. Ez a szűrő a rum minden egyes részét nézi, nagyon aprólékosan, így még a legkisebb szennyeződés is kiszűrhető, ami esetleg eddig a rum tartalmában volt.

 

A rum palackozása:

 

A rum a palackozás előtt pár napig pihen. Ez a pihentetés a rum esetében akkor történik meg, ha a rum átesik a keverésen és az utolsó szűrésen is. Csak ebben mondhatjuk azt, hogy a rum készen van és már a pihentetést követően kerülhet is palackozásra a rum.

 

HAVANNA CLUB rum

 

Havanna Club rum előállítása

 

Az alapannyagát tekintve, a Havanna Club rum cukornádból készül. A jó rum alapja tehát a cukornád, amit jó, megfelelő termőtalajon növesztenek. Csak a jó cukornád lehet a rum alapanyaga. Decembertől márciusig tart a rum apalanyagának a betakarítása.

 

Rum alapanyagot betakarítás után cukornád malomba viszik, ahol a rum alapanyagot egy fém préssel kifacsarják a rum alapanyag szárából a cukornádnak a levét. A rum alapanyagnak ezt a cukornád levét el guaraponak hívják.

 

Ezt követően a rum alapanyagnak a levét felhevítik, ezzel azt érik el, hogy a rum alapanyagnak a levéből szétválasztják a melaszt és a cukorkristályt. Ez a melasz a rum alapja. Ez a rum alapanyag cukortartalomban gazdag és a rum alapanyaga krémes, folyadék szerű rum alapanyag. Ezt a rum alapanyagot elkeverik forrásvízzel. A rum alapanyagának 55% a cukortartalma.

 

A következő rum elkészítési fázis az erjesztés. Erjesztés alatt a rum alapanyaga 4%-6% alkohol tartalmú lesz, ez már a rum alapanyagánál a cukornád bornak az alkohol tartalma. A rum alapanyagának az erjesztése 24 óráig tart. A rum alapanyagának ebben a fázisában az erjesztés során a rum alapanyagának az alkohol tartalmához a kubai élesztő segítségével jutnak hozzá.

 

A rum készítés következő állomása a lepárlás. A rum lepárlása tartályban történik, ami vörös rézből készül. Ebben a rum készítési folyamatban két külön alkohol tartalmú termék jön létre. Az agurdiente, aminek az alkohol tartalma 75% és létre jön még ekkor a rum készítése során még a 96% alkoholfokos extra finom párlat. A valódi rum elérése érdekében ezt a két alkohol tartalmú anyagot össze keverik.

 

A valódi rum elérése nagyon nehéz folyamat, mivel amikor el akarják érni ezt a valódi rum -ot, akkor összekeverik ezt a két párlatot. Ennél a rum készítési fázisnál nagyon kell arra figyelni, hogy úgy keverjék egymással, hogy közben a rum jellegzetessége, tehát a rum színe, a rum íze és a rum aromája előjöjjön.

 

Következő rum készítése folyamat a rum érlelése. Ez a rum készítés során egy gyors folyamatnak számít. Cubába a rumérlelése tölgyfa hordóban történik, amiben korábban nem rum volt, hanem bourbon. Ez a rum érlelési folyamat azért is gyors, mert Cubában az éghajlatnak köszönhetően pára és meleg van, így nem kell a rum -ot sokáig érlelni.

 

Kubában az érlelés során a rum elpárolgott része 7%, Skóciában viszont a rum elpárolgott része 2%. Ezt az elpárolgott rum részt itt is az angyalok rumjának tekintik. A Havanna Club rum mindegyike érlelési folyamat által készül. A rum érlelését úgy tudjuk megállapítani, hogy a rum üvegén találunk egy feliratot, ez a felirat az anejo, ami azt jelenti, hogy a rum érlelt.

 

Az igaz kubai rum a rum érlelésétől és a rum párlatának keverésétől lesz egyedi rum és különleges rum. Ez a két eljárás különbözteti meg a Havana Club rum és mást rum fajtától, Tehát a rum alkészítésénel ebben az esetben is nagyon kell figyelni a rum érlelésére és a rum párlat keverésére.

 

A rum gyártása nagy titokban zajlik, a pontos rum készítési eljárást csak az úgynevezett Maestro Ronerok tudják.Ők a rum gyártásának hagyományát generációról generációra adják át, védve a Havana Club minőségét.Ahhoz, hogy valaki elérje ezt a rum gyártáshoz szükséges kitüntetést, hogy ő legyen a rum Maestro Ronerovája, el kell telnie 15 évnek. A rum gyártásához 15 évnek kell, hogy köze legyen az ilyan kitüntetéssel rendelkező embernek. A maetsrokat egy valaki készíti fel és tanítja a rum gyártásával kapcsolatosan mindenre. Mindig van a rum gyártásánál egy aktuális rum Maestro, aki tanítja és kiválasztja a következő rum Maestrot.

 

Matusalem rum

 

Matusalem rum eredete:

 

Cubában jött létre a Matusalem Rum név, 1872 -ben. A rum ezt a nevet a rum érlelése és a rum készítése miatt kapta. A Matusalem rum onnan kapta a nevét, hogy öregebb ez a rum a Matusalemnél is, spanyolul ez a rum elnevezés így szól: Esto es mas viejo que Matusalem.

Ez a rum két testvérnek köszönhető, akik Benjamin és Eduardo Camp voltak. Ez a rum keletkezéséhez hozzá tartozik, hogy 1800 as években a spanyolt telepesek közül ez a két testvér letelepedett Kubában a társukkal, aki Evaristo Alvarez volt.

 

Ők hárman meghatározóak voltak a Matusalem rum kialakulásában, mivel létre hozták a rum lepárlójukat, amit a sherry/ brandy lepárlására alapoztak, így hozták létre a rum titkos lepárlási receptjét.

 

Egyre csak több sikert értek el a rum gyártásban, mivel Kuba a Spanyol uralom alól 1898-ban felszabadult, ez nagy mértékben segítette a rum gyártásukat.

 

A XX. században vezették be az amerikai szesztilalmat. Ezt az időszakot nevezik a Koktélok Arany korszakának. Ekkor sok amerikai rum és más alkoholhoz akart jutni és így is lett felkapott a rum gyártása.

 

Az 1950-es években a rum gyártás sok komoly nemzetközi sikert ért el. A rum a saját országában is sikeres volt. A rum fogyasztók 50 % a kubai volt.

 

1956-ban kezdődtek a családi viszályok, aminek az az oka, hogy a családot száműztés és a rum készítő gyárat pedig államosították.

 

Következő forduló pont ez a fajta rum életében az 1997 volt. Ekkor az alapító unokája, Dr.Claudio Alvarez vissza hozta ezt a márkát.

 

Ez a rum fajta már átkerült máshova, mai rum cégének a központja már Miami lett, viszont a rum gyártása és a rum palackozása már Santiagoban, a Dominikai Köztársaságban történik.Ez azért is fontos a rum elkészítésénél, mert ezen a részen megfelelő a rum előállításához szükséges éghajlat. Az eredeti rum előállításához mindenképpen szükség van a megfelelő klímára és a talajra, ahol a cukornád terem, csak így érhető el a rum eredeti családi recept alapján való elkészítését. Több mint száz éve ez a recept alapján készül a rum és a rum készítési eljárása is több mint 100 évre tehető vissza.

 

A Matusalem rum más rummal ellentétben ez a rum a legtisztább és legfinomabban lepárolt rum. Sokan a rum fogyasztását követően fejfájással és másnapossággal küszködnek, többek szerint a rum készítésénél a rum amilalkohol tartalmát tartják ezért hibásnak. Ha a rum sok amilalkoholt tartalmaz, akkor könnyebben a rum fogyasztását követően másnaposak lehetünk és fejfájással is küszködhetünk. Ennél a rum fajtánál ez a rum amilalkohol tartalma a minimálisra van csökkentve, ezért azok is előnyben részesítik a rum fajták közül ezt a rumot.

 

A Matusalem rum a Solera eljárással készül, ennek az eljárásban a rum készülésénél a rum érlelésénél és a rum keverésénél van jelentősége. Ezt a rum készítése során ezt az eljárást csak 6 rum esetében alkalmazzák szerte a világban.

 

Ez a Matusalem rum a Kubai rum között is prémium rum kategóriába tartozik. A Matusalem rum több díjat is elnyert már.

 

A rum gyártásánál, a rum érlelése és a rum keverése során alkalmazzák a Solera eljárást. A rum elkészítésénél a Solera eljárás azt jelenti, hogy a rum érlelésénél a rum tölgyfa hordóba kerül és rétegezve kerül bele a rum. A tölgyfa hordóba legfelülre a rum közül a legfiatalabb rum helyezkedik el, legalul pedig a rum közül a legidősebb rum helyezkedik el.

 

Több -féle rum kerül elegyítésre és a rum márkák közül is több -féle bele kerül. Úgy tartják, hogy a rum esetében minél tovább tart ez a folyamat, annál jobb minőségű rum kerül majd ki. A tölgyfa hordóban érlelt rum, az érlelés végeztével is csak a rum egyharmad részét szabad felhasználni maximum. Ezért a Solera eljárással készült rum a készítése során felhasznált rumok átlag éve a 15 éves rum.

 

Ajánlott rum márkák:

 

Old Pascas rum, San D Cuba C Blanca rum, Bacardi Superior rum, Appleton White rum, Havana Club rum, El Dorado White Superior rum, Ron Matusalem Platino rum, Flor De Cana Extra Dry rum, Spitz rum, Angostura rum, Dictador rum, Legendario Dorado rum.

 

Rum alapú koktélok

 

Acapulco rum alapú koktél:

 

Az Acapulco rum alapú koktél hozzávalói a fehér rum, tequila, kókuszlikőr, ananászlé, grapefruit lé. Ezeket a hozzávalókat könnyedén be tudjuk szerezni bármelyik rum nagyker vagy rum nagykereskedés segítségével. Ez a rum alapú koktél sokféle rum hozzáadásával is elkészülhet. Én eddig leggyakrabban fehér rum volt az, amit hozzá adtam a cocktail alapanyagaihoz a rum részét tekintve.

 

Acapulco rum alapú koktél elkészítése:

 

Szükséges a rum alapú koktél az elkészítéséhez az arányosság ismerete és betartása. Tehát kezdjük azzal, hogy leírom, hogy miből mennyi kell az Acapulco rum alapú koktél elkészítéséhez. Tehát a rum alapú koktél közül ez a fajta rum alapú koktél hozzávalói részenként: egy rész fehér rum, egy rész tequila, fél rész kókuszlikőr, két rész ananászlé és egy rész grapefruit lé. Tehát ezek a hozzávalókkal és ilyen arányba készül ez a rum alapú koktél.

 

A rum alapú koktél első lépése, hogy a shakerbe kerül a tört jég, a fehér rum, a tequila, a kókuszlikőr, ananászlé és grape fruit lé. Ezeket a rum alapú koktél hozzávalókat jól össze rázzuk, majd egy hurrikán pohárba teszünk jeget és szűrő segítségével a rum alapú koktél hozzávalóit bele szűrjük a hurrikán pohárba és már kész is a rum alapú koktél.

 

Egész egyszerű a rum alapú koktél elkészítése ebben az esetben, nem követel meg az arányosságon kívül semmi egyebet ez a rum alapú koktél az elkészítése során. Egyszóval könnyűnek moshatjuk az Acapulco rum alapú koktél elkészítését. Minden összetevőjét össze keverjük az Acapulco rum alapú koktél hozzávalóiból és csak leszűrjük. A jég mint minden cocktail elkészítésénél itt is ez a rum alapú koktél esetében igaz, hogy fontos szerepet játszik a rum alapú koktél elkészítésében.

 

Ez a rum alapú koktél hasonlít pár rum alapú koktél elkészítéséhez vagy az alapanyag hasonlít más rum alapú koktél alapanyagához is. Ilyen rum alapú koktél a Pina Colada rum alapú koktél, a Poker Face rum alapú koktél, Icebreaker rum alapú koktél, El Dorado rum alapú koktél és a Mexicano rum alapú koktél is.

 

Elkészítése során a rum alapú koktél egyik fontos és alap hozzávalója ebben az esetben a fehér rum, ezért a rum alapú koktél elkészítéséhez be kell szereznünk fehér rumot is. Fontos a jó rum alapú koktél hozzávalóinak a megvásárlása során oda figyelni a rum minőségére, de a többi rum alapú koktél hozzávalóira is oda kell figyelni, hogy jó minőségű legyen. A jó rum alapú koktél csak jó rum hozzáadásával készülhet.

 

A fehér rumok közül ez a rum alapú koktél a sok rum márkák közül elkészíthető mondjuk az Old Pascas rum hozzáadásával vagy a Bacardi Superior rum hozzáadásával, Havana Club rum is kiváló összetevője lehet, és megemlíthatjük még a Saint James Imperial Blanc rum -ot is. Ezek a rum márkák csak pár példa arra, hogy milyen fehér rum hozzáadásával is készülhet az Acapulco rum alapú koktél, de nem feltétlen ezt a rum márkát választani. A lényeg, hogy fehér rum legyen az, amit a rum alapú koktél elkészítése során a coctail hozzávalói közzé sorolunk.

 

Színét tekintve az Acapulco rum alapú koktél sárgás színű, de inkább világos sárga ennek a rum alapú koktélnak a színe. Ez annak is köszönhető, hogy a rum alapú koktél hozzávalói között van az ananászlé, aminek ugye a színe sárga, ami a rum alapú koktél színét színezi, és attól is lehet az Acapulco rum alapú koktél világosabb, mert a rum alapú koktél hozzávalói között van a kókuszlikőr és a fehér rum is.

 

Acapulco rum alapú koktél díszítése:

 

A rum alapú koktél díszítése többféle képpen történhet. Lehet a rum alapú koktél dísze az ananász szelet, mert úgyis a rum alapú koktél összetevői között van ananász is. Lehet a rum alapú koktél dísze ebben az esetben mondjuk koktélcseresznye is. A koktél cseresznye is passzol ennek a rum alapú koktélnak a díszítésére. Lényeg a rum alapú koktél díszítésénél, hogy összhangban legyen a dísz a rum alapú koktél ízével, a rum alapú koktél összetevőivel és a rum alapú koktél színével. Sokszor láttam már olyat, hogy megeszi a vendég a rum alapú koktél díszét is, ez mivel gyakran előfordul a rum alapú koktél pés más cocktail esetében is, így érdemes, hogy ízben mindenképp harmonizáljon a dísz a rum alapú koktél ízével. Nem venné túl jól ki magát ha a rum alapú koktél íze mondjuk édes és egy nagyon savanyú dísz kíseérni a rum alapú koktélt. Lehet nem minden íz illik össze a rum alapú koktél ízéshez, de más cocktail ízéhez sem. Ezért is fontos ebben az esetben a harmónia is.

 

Az Acapulco rum alapú koktél dísze lehet még a szívószál is. És nem csak dísze rum alapú koktél elemeként, hanem az ivásban is segítség. Vannak akik szeretik arum alapú koktél fogyasztását szívószállal tenni. Vannak azonban olyanok is, akik mondjuk a rum alapú koktél fogyasztásához nem használnak szívószálat. Ki mit szeret, hogy szereti a rum alapú koktélokat fogyasztani. Leginkább szerintem a szívószállal a rum alapú koktél fogyasztás a nők körében fordul gyakrabban elő. Ritkán látni férfit, aki a rum alapú koktél fogyasztásához szívószálat használ.

 

Bacardi Cocktail rum alapú koktél:

 

Bacardi Cocktail rum alapú koktél elkészítése:

 

Másfél rész fehér rum, egy rész lime leve, fél rész cukorszirup, egy teáskanál grenadine szükséges a Bacardi Cocktail rum alapú koktél elkészítéséhez. Ezeket a Bacardi Cockatil rum alapú koktél összetevőket is egszerűen meg tudjuk venni a rum nagykereskedés vagy rum nagyker által. A rum márkák közül, mivel ebben az esetben is a rum az fehér rum kell, hogy legyen, így fontos a rum nagykereskedés vagy rum nagyker polcairól a fehér rum választása. Megkönnyíti a rum választást az is, hogy mondjuk nyilván nem lesz a fehér rum sárga színű, így már a rum márkák közül egyszerűen ki tudjuk a szemünkkel is zárni a rum színe alapján is a fehér rumot a rum márkák közül. A Havan Club fehér rum kiváló választás lehet ebben az esetben is, jó alapja lehet a Bacardi Cocktail rum alapú koktél esetében is. Az Appleton White rum is jó választás lehet a Bacardi Cocktail rum alapú koktél elkészítésénél, ebben az esetben már a rum neve is magában rejti, hogy fehér rumról van szó, mivel a rum márka neve is white, ami magyarul a fehéret jelenti. A rum nagykereskedésben tehát így is választhatunk a rum márkák közül rumot, ha mondjuk a Bacardi Cocktail rum alapú koktél elkészítésére vettük a fejünket.

 

Ha viszont a vásárlás a Bacardi Cocktail rum alapú koktél összetevői egy rum webshopban történik, akkor gyakran van lehetőség a rum webshopban kiválasztani azt is, hogy milyen fajta rum az, amit vásárolni szeretnénk. Általában a rum kategóriák két részre vannak osztva. Fehér rum és érlelt rum kategória szokott lenni általában. Ha bele megyünk a választott rum menüjébe sok rum márka közül tudunk választani. A kategóriák sokat segítenek egy rum webshop nézegetése során, könnyebb így sokkal a rum márkák között kiigazodni.

 

A Bacardi Cocktail rum alapú koktél elkészítéséhez a legjobb választás a Bacardi rum, a rum márkák közül ez illik a legjobban hozzá, már a Bacardi Cocktail rum alapú koktél neve is arra utal, hogy legjobb, ha Bacardi rum kerül az alapanyagok közzé.

 

Először az elkészítésének Bacardi Cocktail rum alapú koktél esetében jeget kell tenni a shakerbe, majd a rum, a limelé, a cukorszirup és a grenadine is a shakerbe kerül. Ha jól össze ráztuk a Bacardi Cocktail rum alapú koktél összetevőit, akkor koktélos pohárba szűrjük.

 

Bacardi Cocktail rum alapú koktél díszítése:

 

Ez a Bacardi Cocktail rum alapú koktél leginkább a nők körében közkedvelt. A díszítése a Bacardi Cocktail rum alapú koktél esetében leggyakrabban a koktélcseresznye szokott lenni, amit pálcikára húznak általában. Ez a Bacardi Cocktail rum alapú koktél esetében jól harmonizál a rum alapú koktél ízével és színvilágával.

 

A Bacardi Cocktail rum alapú koktél színe kissé rózsaszínes, nagyon szép lányos színű. Alkohol tartalmát tekintve 13-18% alkohol tartalmú, amivel nem tartozik se az erős rum alapú koktél sem a gyenge rum alapú koktél kategóriába sem.

 

Mint minden más cocktail és rum alapú koktél esetében is figyelni kell a mértékkel való fogyasztására. Az alkohol könnyen a fejünkbe szállhat, ezért is kell oda figyelni az alkohol tartalmú italok vagy rum alapú koktél vagy más cocktail fogyasztásánál az alkohol tartalomra. A bacardi Cocktail rum alapú koktél esetében bátran el lehet fogyasztani, mert nem annyira erős, de mindenki maga érazni fogja, már ahogy belekortyol, hogy neki mennyire erős az adott rum alapú koktél.ízre és alkohol tartalomra is egyből.

 

A Bacardi Cocktail rum alapú koktél díszítésénél a koktél cseresznye ebben az esetben is bátran fogyasztható, ezt megkönnyíti a koktélcseresznyébe szúrt pálcika is.

cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif