Szócikk

Kosár (0)

Tequila

 

Tequila története:

A tequila eredetének megismerése nem egyszerű folyamat. A úgy tudom, hogy egy kéklevelű agave fajtából készítik a tequilát. Jaliscoban, Mexikóban nő ez az agave fajta, amiből a tequila készül. A tequlia név igazából a Tequlila nevű városból ered. Ez a tequila nevű város a vulkán lábánál terül el.
Az agave, ami tequlia készítéséhez szükséges növény. Mezcal is egy agave fajta, ami viszont a liliomok táborát erősíti, tehát ez egy liliom fajta, más néven magueye vagy argarth. Ez a növény leginkább egy nagy ananászra hasonlít.

Amerikában is fellelhető mescal nevű növény, de ez nem az! USA ban mescal kaktusz vagy peyote van.

Mezcalból már réges régen készítettek erjesztett italt, ez körülbelül Kr.e. 3. évszázadra tehető. A mezcal tövéből pedig pulque névre hallgató bort készítettek.

Igazán a teguila felfedezése XVIII-XIX század környékére tehető, ekkor a Tequila város körzetében gyártott ital népszerű lett.

Tequila készítése:

Az agave 12 év alatt éri el átlagosan azt az időt, amikor azt mondhatjuk, hogy beért, ez a növény a tequila alapja. Az agave töve igen nehéz, akár elérheti a 60 kilogrammot is. A nehéz agave tövet begyűjtik és megfőzik, hogy tequila készülhessen belölle. Ebből az agave tőből egy folyadék kerül ki, ami sok cukrot tartalmaz.. Sárgás színe és nem teljesen folyékony állaga miatt ez leginkább a mézre hasonlít ez a folyékony főzet.

A tequila erjesztés által készül. A legjobban sikerült erjesztést kétszer kisüsti párlóban lefőzik. A standard típusú tequila előállításához a folyamatos lepárlót használják.

A jó tequilát úgy tudjuk felismerni, hogy a tequila olajos szerkezetű, a tequila az aromáját tekintve, növényes és fűszeres az aromája a tequilának.

minosegi tequila, premium tequilak, tequila kinalat, tequila arak

Tequila kategóriák:

White tequila, Silver tequila, Blanco tequila, Plata tequila tulajdonságai:

Ezek a tequilák érlelés nélkül készült tequila félék közzé tartoznak. A tequila színét tekintve fehér színű tequlilák.Ezek a tequilák gyártása során nem tartalmaznak színező anyagot . Nem tartalmaznak ezek a tequilák édesítőt sem.

 

Young tequila, joven tequila, gold tequila, abocado tequila tulajdonságai:

Ezek a tequila fajták is érlelés nélkül állítják elő. A tequilák színét tekintve arany színűek. Ezek a tequila félék már ízesítve vannak, maximum 1% ban.

 

Aged tequila, Repodsadó tequila tulajdonságai:

Ezek a tequila fajták már érlelés útján készülnek. A tequilák érlelése minimum két hónapig szokott tartani. A tequilák érlelésénél előfordulhat, hogy  akár 3 vagy akár 9 hónapig is érlelődnek. A tequilák érlelése tölgyfa hordóban történik. Ezek a tequilák nem tartalmaznak színező anyagot. Nem tartalmaznak még édesítő anyagot sem. Az említett tequilák az ízüket és a színüket a tequilák érlelésénél kapják meg, tehát a tquilák színe és íze a tölgyfa hordóban érlelődése során jön létre.

Extra aged Tequila, Anejo tequila tulajdonságai:

Ezt a tequila fajtát úgy is szokták hívni, hogy a koros tequila. Ennek a tequila előállításához is érlelésre van szükség. Ezt a tequila fajtát minimum egy évig kell érlelni, előfordulhat azonban az is, hogy akár ezt a tequila fajtát három évig érlelik. A tequila érlelése itt is tölgyfa hordóban történik.

Ízesítést nem tartalmaz ez a tequila és színező anyag sincs az ilyen fajta tequila készítésénél. Ebben az esetben is a tequila a színét és az ízét a tölgyfa hordónak köszönheti.

 

Tequila azonosítása a palackon:

A Denominacion de Origen felirat a tequilán azt jelzi, hogy a tequila honnan származik, és, hogy hol gyártották az adott tequilát. Meghatározza ez a felirat a tequila alapanyagát is. Aki valós adatokat és hiteles adatokat közöl a tequila palackján, annak a tequila márkának a cimkéjén rajta van a NOM szám is. A tequila cimkéjén a NOM felirat az egy rövidítés, Norma Official Mexicana de Calidad.

 

Tequila tulajdonságai:

A tequila tartalmaz kék agavét. A tequila 51% ban tartalmazza ezt a növényt.
Amelyik kék agavéből előállított tequila, az az Agave Tequila Weber Azur nevet kapta.

A törvény pontosan meghatározott helyét, hogy hol terem a tequila. A tequila Jaliseco tartományban terem, ami Mexikóban van. Ezt  Tequila városnak hívják.

Lepárlását tekintve a tequila minimum két lepárlással készül.

A Tequila területen kívül is készítenek hasonló eljárással szeszes italt. Ezt a tequilához hasonló italt mezcal-nak nevezték el.

A tequila során gyakran eszükbe juta az embereknek a hernyó. Korábban a tequila palackja aljára tették a hernyót. Ezzel azt akarták kifejezni, hogy a tequila erős alkohol tartalmát tekintve magas alkohol tartalmú tequila. Ha a tequila tartalmazott hernyót és a hernyó épp maradt a tequilában, akkor biztosak lehettünk benne, hogy az a tequila alkohol tartalmát tekintve erős, magas a tequila alkohol tartalma. Viszont, ha a tequila hernyót tartalmazott és a tequilában a hernyó lebomlott, akkor az azt jelentette, hogy a tequila nem olyan magas alkohol tartalmú. Tehát a hernyó korábban azt mutatta meg a tequila milyen erős, az alkohol tartalmát tekintve milyen magas.

 

Tequila alapanyaga:

Több -féle tequila létezik, az első tequila amit megemlítek az a 100% os tequila. Ez a 100% os tequila csak kék agavéből készülhet. Ezt a tequila fajtát a cimkéről is kiválóan fel lehet ismerni, mégpedig úgy, hogy a tequila cimkén rajta van egy felirat, ami nem más, mint: 100% puro de agave vagy a tequila palackjának a cimkéjén ez a felirat is erre utal: Tequila 100% from agave, van egy harmadig -féle felismerési formája a 100% osan agavéból készült tequila fajtának, az is a tequila cimkéjén van. Az a felirat pedig a 100% pure agave tequila.

Alapanyaga szerint megkülönböztethetjük még a tequilát máshogy is. A 100% os tequila az egyik, a másik a Mixto tequila.Ez a Mixto tequila 51% ban tartalmaz kék agavét. 49% ban pedig egyéb mezőgazdasági növényekből származó természetes cukorból készült tequila. Ennek a tequila fajtának pedig 38-55 % az alkohol tartalma.

 

Ajánlott tequila márkák:

 

La Chica Tequila Gold, Tequila Sierra Silver, Scorpion Silver Tequila, Tequila Sierra Repos, Tequila Omeca Silver, Tequila Mezcal Cusomo Rojo, Tequila Sauza Gold, Agavero Tequila, Corralejo Blanco Tequila, Tarantula Azur Tequila, Aha Toro Blanco Tequila, 1800 Tequila Anejo.

 

                                                           Tequila alapú koktélok

 

Acapulco tequila alapú koktél:

Tequila, fehér rum, kókuszlikör, ananászlé, grapefruitlé szükséges, hogy megvegyünk, ha ilyen tequila alapú koktélt szeretnénk elkészíteni. A tequila mondjuk beszerezhető a tequila webshop vagy tequila nagyker bármelyikében. Tequila márkák közül válogathatunk a tequila webshop vagy a tequila nagyker polcairól. A tequila nagyker és tequila webshop polcain javarészt megtalaálható a minőségi tequila, prémium tequila és az olcsó tequila is.

Olcsóbb tequilák közül ajánlani tudom, ehhez a tequila alapú koktél elkészítéséhez a La Chica Tequila Gold vagy a Tequila Sierra Silver, Scorpion Silver Tequila bármelyikét.

Drágább tequila választásánál ajánlom az Aha Toro Blanco Tequila, 1800 Tequila Anejo vagy a Tarantule Azul Tequila bármelyikét.

 

Acapulco tequila alapú koktél elészítése:

1 rész fehér rum,. 1 rész tequila, 0.5 rész kókuszlikör, 2 rész ananászlé, 1 rész grapefruit lé kell a tequila alapú koktélunkba. A poharak közül hurrikán pohárban mutat jól ez a tequila alapú koktél. A tequila alapú koktél hozzávalóit öntsük a shakerbe. A tequila a rum, a kókuszlikőr, az ananászlé és a grapefriut lé ha már benne van, akkor a tequila alapú koktél elkészüléséhez jól rázzuk össze. Az így kapott tequila alapú koktél már csak a díszítésre vár. A kész tequila alapú koktél díszeként kerülhet rá koktélcseresznye vagy ananász darab. Az ananász darab azért is jó az Acapulco tequila alapú koktélhoz, mert eleve ez a tequila alapú koktél már az elkészítése során a tequila alapú koktélnak az összetevői között is szerepelt., így ízvilágában is harmonizál az Acapulco tequila alapú koktéllal. A koktél cseresznye is jól mutat, feldobhatja a tequila alapú koktél kinézetét.
A tequila alapú koktél díszítésének a végeztével kínáljuk a tequila alapú koktélt szívószállal.

12-16% az Acapulco tequila alapú koktél alkohol tartalma. Ez sem az erős tequila alapú koktél sem a gyenge tequila alapú koktél sorába nem sorolható. Szerintem a tequila alapú koktélok között közepes helyen van az alakohol tartalmát tekintve.

Acapulco tequila alapú koktél más tequila alapú koktél viszonylagosan hasonlíthat rá, az ilyen tequila alapú koktél mondjuk a Pina Colada tequila alapú koktél, Poker face tequila alapú koktél, Poker Face tequila alapú koktél vagy az Eldorado tequila koktél is hasonlíthat az Acapulco tequila alapú koktél elkészítéséhez.

Színét tekintve az Acapulco tequila alapú koktél, ha jól van elkészítve, akkor világos fehéres sárgás a színe. Azért nem intenzív sárga, mert világosítja a tequila alapú koktél összetevői közül a kókuszlikőr is és az ananászlé és a grapefruit lé is a tequila alapú koktél színét. Így, ezekkel az összetevőkkel a tequila alapú koktél színe világos krém sárga színű lesz.

 

Ambassador tequila alapú koktél:

Tequila, narancslé, cukorszirup szükséges az Ambassador tequila alapú koktél elkészítéséhez.
Sok tequila márkák közül kerülhet ki a Corralep Gran Aneyo tequila, ami prémium tequila, minőségi tequila. Ami azt jelenti, hogy nem csak az összetevőjét kell nezni az ilyen tequila nem csak az összetevői miatt lehet drágább tequila, hanem ennek a márkának nagy neve is van már a tequila piacon. Ez a tequila igazán ritkán fordul elő, de a tequila webshop vagy tequila nagyker közül ha valamelyiket választjuk, akkor találhatunk olyan tequila nagyker vagy tequila webshop kínálatot, amelyik árulja ezt a kiváló minőségi tequilát. Ez tényleg prémium tequila.
Hasonló prémium tequila még a Patron Grand Platinum Tequila is. Ezt a tequila márkák között ritka, de beszerezhető tequila. Én ha ilyen tequila márka mellett döntök, hogy ez a tequila márka kell a tequila alapú koktél elkészítéséhez, akkor általában a beszerzési hely, ahol megtudom venni az ilyen prémium tequila bármelyikét, az nem más mint a tequila webshop. Egy normális tequila webshop árul minőségi tequila vagy prémium tequilát is, nem csak az olcsó tequila van előtérben, sőtt a jobb tequila webshop inkább előnyben részesíti a prémium tequila, minőségi tequila és a különleges tequila fajtákat és márkákat.

premium tequila, minosegi tequilak, tequila nagyker, tequila nagykereskedes, tequila webshop

Ambassador tequila alapú koktél elkészítése:

 

2 rész tequila, 1 öntet cukorszirup és 3 rész narancslé kell ez a tequila alapú koktél elkészítéséhez. Elkészítése során a tequila alapú koktél -nak, szükségünk lesz egy old fashioned pohárra, amibe teszünk jeget. Az Ambassador tequila alpú koktél következő lépése, hogy az összetevők, a tequila a cukorszirup és a narancslé bele kerül a shakerbe, amit jól össze rázunk és a kész tequila alpú koktélunk mehet is kitöltve az old fashioned pohárba. Díszítésként kerülhet a tequila alapú koktélra mondjuk narancs karika, az azért illik a tequila alapú koktél ízvilágához, mert az összetevői között volt a narancslé és ha jól van elkészítve ez a tequila alapú koktél, akkor a színe sárga lesz, Sokkal intenzívebb sárga, mint mondjuk az előző tequila alapú koktél színe volt.

11-15% alkohol tartalma a tequila alapú koktél -nak. Az a tequila alapú koktél az alkohol tartalmát tekintve alacsonyabb a atequila alapú koktél alkohol tartalma, mint mondjuk az előző tequila alapú koktél alkohol tartalma volt. Mégis elkészítésésben is a tequila alapú koktél hasonlíthat más cocktail elkészítéséshez. Az ilyen cocktail például a Viva Villa cocktail, El Dorado tequila alapú koktél, Blue Tequila, Atomic Cat cocktail is.

 

Blue Tequila cocktail elkészítése:

Ez a nevű cocktail is tequila alapú koktél, csak ez a Blue Tequila nevet kapta. Hozzá valója a tequila és a blue curaco. Nem túl bonyolúlt megjegyezni ennek a tequila alapú kokotél összetevőit, mivel csak két doldog kell hozzá. Mivel tudjuk, hogy ha tequila alapú koktél az amit el szeretnénk készíteni, akkor nyilván a atequila alapú koktél összetevői között lesz a tequila. A nevében is benne van, hogy tequila alapú koktél, úgyhogy tequila kell bele. A másik fontos összetevő a tequila mellett a blue curaco. Ezt könnyen beszerezhetjük akár ott is, ahol a tequila kerül megvásárlásra. Akár tequila webshop alár tequila nagykereskedés az.

28 % az alkohol tartalma a Blue Tequila alkohol tartalma. Ez a tequila alpú koktél alkohol tartalmát tekintve az erősebb  tequila közé tartozik, tehát érdemes ezt az alkohol tartalmú cocktail fogyasztása során oda figyelnünk a mértékletességre. A tequila alapú koktél, az lehet kevésbé ütős és elég ütős is, ami azt jelenti, hogy a tequila alpú koktél ha erős akkor már akár egy két tequila alpú koktél elfogyasztása után is már eléggé megérezhetjük az alkohol fogyasztás mellékhatásait.

Blue Tequila hasonlóan készül el, mint más tequila alapú koktél. Ilyen hasonló cocktail még az El Dorado tequila alapú koktél, Blue Arrow cocktail és a Ambassador tequila alapú koktél is.

Blue tequila arányai:

Fele-fele arányba kerül az összetevő a tequila alapú koktél elkészatésénél a pohárba. Fele adag tequila és fele adag blue curaco. Egy feles pohár szükséges a tequila alpú koktél elkészítéséhez. A feles pohárba félig öntjük a blue curacót, majd ugyan ennyi arányban kerül bele a tequila is. A tequila bele öntése óvatosan kell, hogy történjen, hogy ne keveredjen össze a két tequila alapú koktél összetevője. Ha jól készül el ez a tequila alpú koktél, akkor nagyon mutatós lesz, mivel a pohárban úgy fog kinézni ez a tequila alpú koktél, hogy a pohár alja kék, a másik felső fele pedig átlátszó. Ez azért van, mert a tequila és a blue curaco sűrűsége más. A tequila úgy mond könnyebb, mint a blue curaco, ezért ha óvatosan öntjük, akkor a pohár tetején marad.
Sokan a cocktail kinézete miatt fogyasztják ezt a tequila alapú koktél -t, tényleg a nagyon mutatós tequila alapú koktél közzé lehet sorolni.

 

Border Crossing tequila alapú koktél:

Tequila, citromlé, limelés és kóla szükséges a tequila alapú koktél előállításához. 2 rész tequila, 4 rész kóla, 0.5 rész limelé és 0.5 rész citromlé kell a tequila alapú koktél elkészítéséhez. Ez a tequila alapú koktél is olyan, mint minden más cocktail. Ehhez is fel kell használnunk jeget. Itt sem emeletem ki külön a jég szerepét, mint korábban sem, mert azt természetes dolognak tartom egy tequila alapú koktél vagy akár milyen más fajtájú cocktail elkészítéséhez használnunk kell jeget. Ez számomra egyértelmű. Nagyon kevés olyan cocktail vagy akár tequila alapú koktél van, ahol nem használunk jeget a tequila alapú koktél elkészítése során. Úgyhogy szinte mindig kell jég az elkövetkező pár tequila alapú koktél elkészítéséhez is, csak nem mindig fogom kiemelni a tequila alapú koktél összetevőinél külön a jeget is, de mindenképpen bátran használjuk a tequila alapú koktél vagy bármilyen más tequila alapú koktél elkészítéséhez.

premium minosegi tequilak, tequila, tequila webshop, tequila rendelés

Ez a tequila alpú koktél kivételesen nem shakerrel készül. Eddig a tequila alpú koktélokat, amiket leírtam az egy kivételével azt hiszem mind shaker segítségével készül. Ez a tequila alapú koktél kivételesen nem, ez e tequila alapú koktél kiöntéssel fog elkészülni. Mindjárt írom is, hogy hogyan kell elkészíteni a tequila alapú koktél kiöntését.

Szóval szükségünk van egy collinsos pohárra, amit félig töltünk jégkockával. A tequila alapú koktél következő lépése, hogy a bele kerülnek az összetevők, úgy mint a tequila, kóla, citromlé, limelé. Ezt össze keverjük és már kész is a tequila alapú koktél.

Alkohol tartalmát tekintve sem tartozik az erős nagy alkohol tartalmú tequila alpú koktél közé. Mivel a tequila alapú koktél alkohol tartalma 10-11%. Ez azért jóval kevesebb, mint más tequila alapú koktél, főleg az eddigi tequila alapú koktél közül eddig szerintem ez a legenyhébb tequila alapú koktél.

Hasonló tequila alapú koktél a Viva Villa cocktail, az El Dorado tequila alapú koktél, Mexicano tequila alapú koktél és a Margarita cocktail is.

Színét tekintve a tequila alapú koktél barnás színű, ez a kóla miatt lehetséges. Nagyon fontos a tequila alapú koktél elkészítése során és más cocktail elkészítése során, hogy az arányokat betartsuk, csak így lesz a tequila alapú koktél olyan ízű, amilyennek lennie kell és csak így lesz a tequila alapú koktél olyan színű is, amilyen szineket leírok. Tehát a tequila alapú és más cocktail elkészítésénél az arányosság a fontos.

 

 

Border Crossing tequila alapú koktél története:

A 1970 es évek környékén terjed el ez a tequila alapú koktél az USA ban. Tehát ez a tequila alapú koktél viszonylag nem régóta létezik. Van ennél olyan tequila alapú koktél is, ami öregebb, tehát hamarabb felfedeztek más tequila alapú koktélt, de van olyan tequila alapú koktél is, ami viszont nála is fiatalabb, tehát 1970 es évek után készítették al a tequila alapú koktélt először.

Valószínüleg ez a tequila alapú koktél a Cuba Libre cocktail -ből alakult ki. Ebben azért nem lehetünk biztosak, de sokan örülnek ennek a tequila alapú koktél -nak a felfedezésére, mert sokak kedvence ez a tequila alapú koktél.

 

California Dream tequila alapú koktél:

Tequila, édes vermut, száraz vermut kell a tequila alapú koktél hozzávalóihoz beszereznünk. 2 rész tequila, 0.5 rész száraz vermut, 1 rész édes vermut szükséges a tequila alapú koktél arányosságának a betartásához.

 

California Dream tequila alapú koktél elkészítése:

 

A tequila alapú koktél elkészítéséhez szükségünk lesz egy koktélos pohárra. Ezt a koktélos poharat készítsük elő és a tequila alapú koktél hozzávalóit is plusz meg szükség lesz a tequila alapú koktél -hoz még jég és shaker is.

Ha mindent sikerült kikészíteni, kezdődhet a tequila alapú koktél készítése. A California Dream tequila alapú koktél úgy készül, hogy a shaerkbe teszünk jeget, majd bele kerül a shakerbe a tequila, a száraz vermut és az édes vermut. Ezt a shaker segítségével jól össze rázzuk és szűrő segítségével a koktélos pohárba töltjük. Ilyen gyorsan és egyszerűen készül el ez a tequila alapú koktél.

A tequila alapú koktél ebben az esetben is természetesen díszíthető. Ha ez a tequila alapú koktél általam lenne elkészítve, akkor én tuti koktélcseresznyét raknék a tequila alapú koktél poharába. A tequila alapú koktél díszítéseként jól mutat a koktélcseresznye.

Ez a tequila alapú koktél színét tekintve átlátszó. Tehát színtelen ez a tequila alapú koktél. Ez annak köszönhető, hogy a tequila, a száraz vermu7t és az édes vermut is színtelen. Persze van olyan tequila, ami sárga színű, de ebben az esetben nem az a tequila márka, amiből ez a tequila alapú koktél készül, ha nem az a tequila márka, amelyiknél a tequila színetelen.

A színtelen tequila alapú koktél díszítésében a koktélcseresznye nagyon jól mutat.  Tequila alap koktél díszeként felhasznált koktélcseresznye színe piros, így a színtelen tequila alapú koktél részeként hangulatosan mutat a koktélcseresznye. Nagyon jól mutat a színtelen tequila alapú koktélban a piros koktélcseresznye. Tehetünk a tequila alapú koktélbe akár több koktélcseresznyét is. Én volt már, hogy a ezt a tequila alapú koktél úgy készítettem el, hogy három darab koktélcseresznyét raktam bele, így a tequila alapú koktél nagyon mutatós lett. Szerintem nem mutatna jól ez a tequila alapú koktél úgy, hogy nem lenne díszítve.

 

21-29% az alkohol tartalmát tekintve ez a tequila alapú koktél. Tehát a tequila alapú koktélok között ez nem számít nagyon erős tequila alap koktélnak, de a gyenge tequila alapú koktél sem jellemző. Én inkább azt mondanám, hogy ez a tequila alpú koktél közepesen erős. Tehát van olyan tequila alapú koktél,ami ennél erősebb az alkohol tartalmát tekintve és van olyan tequila alapú koktél, ami viszont gyengébb ennél a tequila alapú koktélnál. Ezért mondtam, hogy közepesen erős az alkohol tartalma ennek a tequila alpú koktélnak. Az erős szó ebben az esetben azt jelenti, hogy mennyi alkoholt tartalmaz a tequila alapú koktél.

 

Van olyan tequila alapú koktél, ami hasonlít erre a tequila alapú koktélra. Ez megnyilvánulhat abban is, hogy hasonlóan készül el más tequila alapú koktél és megnyilvánulhat abban is, hogy hasonló más tequila alapú koktélnak is az ízvilága, esetleg hasonló más tequila alapú koktélnak a kinézete vagy a díszítése is lehet hasonló.

 

California Dream tequila alapú koktél -hoz hasonló cocktail:

 

El Dorado tequila alapú koktél hasonlít a California Dream tequila alapú koktélra már akkor is ezt hamar észre vehetjük, amikor tudjuk, hogy az El Dorado tequila alapú koktél miből készül. Ugyanis az El Dorado nevű tequila alapú koktél is tequilából készül, tehát tequila az alapja.

Hasonló tequila alapú koktél még az Ambassador tequila alapú koktél is. Ebben az esetben is az a hasonlóság fedezhető fel, hogy mindkét cocktail alapja a tequila. Színét tekintve már nem hasonlítanak egymásra, mivel az Ambassador tequila alapú koktélnak a színe nem színtelen, hanem sárga színű, mivel abba a tequila alapú koktélba narancslés is kerül a tequila hozzáadásán kívül.

A Blue Tequila alapú kokét is  Hasonlít a California Dream tequila alapú koktél -ra.Ez abban nyilvánul meg ez a hasonlóság a két tequila alapú koktél között, hogy mind a kettő alapja a tequila. Színét tekintve a két tequila alapú koktél nem hasonlít,mivel már korábban leírtam, hogy a Blue Tequila színe kék és a California Dream színe pedig színtele, átlátszó. Tehát ebben az esetben is a két tequila alpú koktél hasonlósága csak az elkészítésében van, hogy mind a kettő alapja a tequila.

 

California Dream tequila alpú koktél is készülhet számos tequila márkából. Ilyen tequila márka mondjuk a Tequila Sierra Silver vagy a Tarantul Azul tequila és Tequila Omeca Silver is. A lényeg minden esetben az , hogy a felhasznált tequila színtelen legyen, tehát a tequila ne a gold tequila közül kerüljön kiválasztásra.Mivel, ha nem színetelen a tequila, amit kiválasztunk akkor megváltozik az egész tequila alapú koktélunk kinézete és nem lesz már a tequila alapú koktélra igaz az, hogy színetelen és a koktél cseresznye sem mutat olyan jól egy sárga színű tequila alapú koktélban, mint egy színtelen tequila alapú koktélban. Ebben az esetben is érdemes a tequila márka választására is oda figyelni. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tequila ,árka kerül kiválasztásra, mikor megvesszük a tequila alapú koktél hozzávalóit.

El Dorado tequila alapú koktél:

Végre a sokat emlegetett El Dorado tequila alapú koktél következik, végre megtudhatjuk, hogy miből és milyen arányban készül el ez a tequila alapú koktél.

 

El Dorado tequila alapú koktél hozzávalói:

Tequila, citromlé és méz szükséges ennek a tequila alpú koktélnak az elkészítéséhez. Három rész tequila, 2 rész citromlé és 1 teáskanálnyi mézből áll. Ebben az esetben is azért írom le a tequila alapú koktél hozzávalóit és adagolását ilyen részletesen, mert mint minden tequila alapú koktél és más koktél esetében is nagyon fontos az arányosság. Ha az arányosságot nem tartjuk be, teljesen másmilyen tequila alapú koktél fog elkészülni. Tehát ha El Dorado nevű tequila alapú koktél az, amit szeretnénk inni akkor ebben az esetben is be kell tartani az arányosságot és a hozzávalókat.

Persze az sem mindegy, hogy egy tequila alapú koktél mivel és hogyan készül el. Mindegyik tequila alapú koktél leírásánál ott van, hogy mondjuk shakerb az ami szükséges a tequila alapú koktél elkészítéséhez, és a shaker segítségével kell jól össze rázni a tequila alapú koktél hozzávalóit vagy esetleg nem is szükséges a shaker a tequila alapú koktél elkészítésénél.

Lehet elegendő csak egy keverő pálca segítségével össze keverni a tequila alapú koktél hozzávalóit. Például olyan esetet is leírtam már az egyik tequila alapú koktél elkészítésénél, hogy nem kellett a tequila alapú koktél hozzávalóit sem keverni sem pedig shakerben össze rázni, mást igényelt a tequila alpú koktél az elkészítése sora. Ez pedig nem más volt, mint az öntéses eljárás, amikor a tequila alapú koktél úgy készült, hogy az egyik hozzávalót óvatosan öntöttük a másik hozzávalóra.

Ezt a tequila alapú koktél elkészítési módját hívják, úgy, hogy öntéssel készül a tequila alapú koktél. A korábban leírt tequila alapú koktélok közül az ilyen eljárással készült koktél a Blue Tequila volt. Biztosan van más tequila alapú koktél is, ami öntéssel készül, de most nem jut eszembe ilyen. A Blue Tequila viszont teljesen biztosan így készül, tehát a öntéssel.

 

El Dorado tequila alpú koktél elkészítése:

Szükségünk van a tequila alapú koktél hozzávalóin kívül egy shakerre, jégre és Collinsos pohárra.

A Collinsos poharat félig rakjuk jéggel majd a shakerbe öntsük a tequila alapú koktél hozzávalóit. Tehát a tequila, a citromlé és a méz kerül a jegen kívül a shakerbe. A shaker tartalmát jól rázzuk össze és szűrjük bele a Collinsos pohárba. És már kész is az El Dorado nevű tequila alapú koktél.

 

El Dorado tequila alapú koktél díszítése:

Ez a tequila alapú koktél elkészülése után díszíthető narancskarikával is. Én leggyakrabban az El Dorado tequila alapú koktél díszítéséhez narancskarikát használok fel. Előfordult már nálam olyan is, hogy az El Dorado tequila alapú koktél úgy lett díszítve, hogy nem csak a pohár szélére, hanem a pohárba is tettem egy narancs darabot. Ettől a tequila alapú koktél szerintem esztétikusabb lett és ezáltal a tequila alapú koktél íze is kinézete is harmóniában volt.

 

El Dorado koktél alkohol tartalma:

17-22 % az El Dorado koktél alkohol tartalma. Ezzel az alkohol tartalommal nem sorolhatő a tequila alapú koktélok közül a magas alkohol tartalmú koktélok közé. Szerintem az ilyen tequila alapú koktél kiváló választás lehet a nyári estéken. Kiválóan felfrissíthetjük magunkat ez a tequila alapú koktél segítségével.

A tequila alapú koktél nem csak nyáron kiváló választás, hanem akár télen vagy tavasszal és ősszel is. Akármelyik évszakban fogyasztható a tequila alapú koktél. Választhatunk a tequila alapú koktél kínálatából olyat, ami felfrissít. A tequila alapú oktélok közül akkor szokták általában választani az olyan tequila alapú koktélt, ami frissít, amikor meleg van. Olyankor talán jobban esik az embereknek a frissítő tequila alapú koktél.

A bulikban is közkedvelt a tequila alapú koktél. Gyakran választják a vendégek ezt a fajta tequila alapú koktélt is. A férfiak és a nők is kedvelik a tequila alapú koktél ízét és a megjelenésének a hangulatát is.

Van olyan vendég, aki a tequila alapú koktél választásakor nem is az összetevőket veszi első sorban figyelembe, hanem ,hogy a hogy fog kinézni a tequila alapú koktél. Milyen lesz a színe, mivel díszítjük. Gyakran sokat számít az is, hogy milyen a pohár, amibe bele kerül a tequila alapú koktél. Az összhatást nagyon sokszor figyelik.

 

Az El dorado Tequila alapú koktél -hoz vasonló koktélok:

Az El Dorado tequila alapú koktél hasonlít a Mexicano tequila alapú koktél elkészítésére, mivel mind a kettő tequila alapú koktél elkészítéséhez kell tequila és citromlé is. A többi összetevő nem hasonló a két tequila alapú koktél között. Habár a jég még a tequila és a citromlén kívül is közös tequila alapú koktél hozzávalója lehet.

 

El Dorado tequila lapú koktél kinézete:

 

Az El Dorado tequila alapú koktél színe átlátszó. Tehát ez a tequila alapú koktél is színtelen. Ha mondjuk a tequila alapú koktél díszítése során a narancs mellett döntünk és kerül a tequila alapú koktél készítése és díszítése során a cocktail poharába narancs szelet is, akkor az kissé megszínezheti az El Dorado tequila alapú koktél színét is és így az elkészült Tequila alapú koktél már nem lesz színtelen, hanem kissé narancssárgás színe lesz, ami nem azt jelenti, hogy nem jól lett elkészítve a tequila alapú koktél.

 

minosegi premium tequilak, tequila, tequila webshop, tequila nagyker, tequila nagykereskedes

cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif