Szócikk

Kosár (0)

GIN

 

Gin eredete:

Általában a gin, amikor a gin webshop -ba vagy a gin nagykereskedésbe kerül nincs színezve, a gin teljesen tiszta színű fehér. Általában az a gin, ami a webshopba vagy a gin nagykereskedésbe kerül, azok a ginek nincsenek érlelve.

 

Gin története:

Az első gin, ami elkészült, az a gin körülbelül 1650 re tehető vissza. Először Dr. Silvius gyógyszernek ajánlotta, ami a Genever névre hallgatott. Dr. Silvius rozsból és borókából készítette a genever alkoholt. Később a Genever névből lett a gin név.

1600 as években az angol katonák, akik hollandiában állomásoztak a genevert átvitték magukkal angliásba, ahol a genevernek új nevet adtak, gint. Innen ered a gin név. A gin nagy sikerű volt már abban az időben is, ezért elkezdték hamisítani.

Mostanában nem kerül a gin gyártása során cukor a gin –be. A gin márkák közül csak egyetlen gin márkára igez, hogy cukorral készül. Ez a gin pedig az Old Tom nevű gin. Tehát most már csak az aold tom nevű gin fajtához adnak cukrot a gyártásánál.

A gin gyártásához is létre hoztak egy rendeletet. A gin gyártásához a rendeletet az 1700 as évek második felében hozták létre, akkor kezdték el törvénybe foglalni a gin gyártását.

A legtisztább gin előállításához egy hagyma alakú réz lepárlóra  van szükség.  Az ilyen hagyma alakú lepárlónak a neve, Coffey-féle lepárló. Ezzel a lepárlóval készítették a gint az 1800 as években is már és készül ezzel a lepárlóval a mai napig is gin.

 

Dry gin előállítása:

 

A dry gin úgy kerül előállításr, hogy a gin elkészítése során a cukrot vagy teljesen kizárják vagy a gin elkészítéséhez minimálisat használnak fel. Ez a dry gin, azaz száraz gin. Így lehet magyarra lefordítani a gin nevét.

A dry gin mértékét, vagyis, hogy a gin mennyire dry, azt az adja meg, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gin. A dry gin  névnél a dry szó a cukor teljes hiányát is jelentheti. A dry gin sem kerül érlalésre, azért nem kerül ez a fajta gin sem, mert ezzel próbálják a gin cukortalanságát csökkenteni. A rengetek dry gin márkák közül például megemlithetjük a Tanqueray London Dry Gin, Bulldog London Dry Gin, Bluecoat American Dry Gin, Marine Dry Gin és a Luxardo Dry Gin nevét is.

 

 

Gin gyártása:

 

Kétféle képpen gyárthatjuk a gint a mai ismereteink alapján.

Első ilyen gin gyártási mód a Holland genever féle gin gyártása. A gin gyártásánál a rozs és az árpa a borókával erjesztik. Gint erjesztés után desztillálják. Ez a fajta gin előállításánál mivel boróka van benne így nagyon intenzív a boróka íze. Ez a gin nem való koktél készítéshez. Én nem szoktam gin alapú koktél előállításánál holland genever fajtájú gint használni. Ez a gin inkább erősen hűtve szokott előfordulni a gin ivásnál.

minosegi angol gin, premium ginek, gin webshop, gin nagykereskedes, gin nagyker, gin ar, gin kinalat

Angol gin:

Az angol gin előállításánál a rozs és az árpa megindításra kerül a desztillálásnál. Az angol gin desztillálása után a gin alkohol gőzét átvezetik egy másik tartályba. Ebben a másik tartályban boróka esszencia van. Ez az angol gin névre hallgató gin sokkal alkalmasabb gin alapú koktélok elkészítéséhez, mint a Holland gin, mivel az angol gin esetében a borókának nincs olyan intenzív íze, így bátran lehet azt a gin fajtát felhasználni gin alapú koktél elkészítése során.

 

Angol gin márkák:

 

Angol gin márkák közül kiemelhetjük a City of London Gin névre hallgató gint, a Tanqueray London Dry Gin névre hallgató gint és mondjuk a gin márkák közül még ott van a Bulldog London Dry Gin névre hallgató gin is. Ez a minőségi gin is megtalálható a gin webshop vagy gin nagyker bármelyikében. Olcsó gin vagy legjobb gin közül válsztunk az kérdéses, mert nem feltétlenül igaz az, hogy az olcsó gin a legjobb gin is. Sőtt, általávban ez fordítva szokott lenni. A legjobb gin, tehát a prémium gin az nem olcsó gin.

 

Boróka esszencia:

A boróka esszenciát a gin gyártása során az angol gin féle gin –nél kerül előtérbe, vagyis az angol gin gyártása során használják a boróka esszenciát.
A boróka esszencia az egy aroma kivonat és a gin gyártásánál a desztillációval készül.Rengeteg fűszerből készül a gin gyártásához felhasználható boróka esszencia. Ilyen fűszer például a nőszirom, cayenne bors, kömény és angelika is.

 

Gin ivása:

Gordon tábornok szerint a gin három féle képpen fogyasztható. Az egyik ilyen fogyasztási mód a pink gin, ami azt jelenti, hogy gin és egy csepp angostura. Ismerek egy pink gin nevű gint a gin márkák közül, ez a gin pedig a Pink 47 Gin.

Második gin fogyasztása a gin and it. Ez úgy néz ki, hogy gin és olasz vermouth. A harmadik gin fogyasztási javaslat Gordon tábornok szerint a gin sling. Ez a gin fogyasztási módszer a gin sok jéggel. Gyakran a gin alapú koktélok elkészítéséhez használhatunk jeget.

 

Gin alapú koktélok

 

Blue arrow gin alapú koktél:

Ennek a gin alapú koktélnak az elkészítéséhez szükséges gin, triple sec, blue curaco, limelé. Ha megfelelően készítjük el ezt a gin alapú koktélt, akkor a színe kék lesz, ez nem másnak köszönhető, mint a curaco kék színének. Koktélos pohárba töltjük ezt a gin alapú koktélt és cocktél cseresznyét is rakhatunk bele, ha már elkészült ez a gin alapú koktél, a cocktail cseresznyétől egzotikus hangulatot válthat ki ez a gin alapú koktél.

Elkészítéséhez ennek a gin alapú koktélnak szükségünk van cocktailos pohárra, shakerrel készítjük el ezt a gin alapú koktélt, úgy, hogy az összetevőket egy shakerrel össze öntjük és leszűrve cocktail pohárba öntjük. A díszítsése a gin a alpú koktélnak lehet cocktail cseresznye, de mást is felhasználhatunk, csak passzoljon az alap gin alapú koktélnak az ízvilágához. Az alkohol tartalmát tekintve 21-27 % re tehető a gin alapú koktélnak az alkohol tartalma.

Hasonló gin alapú koktél a Gimlet nevű gin alapú koktél, a White Lady gin alapú koktél vagy a Pink gin alapú koktél is. Párat ezek a gin alapú koktélok közül kifejtek majd.

Az elkészítéséhez a gin márkák közül választhatunk például South Bank nevű gint, Marine dry gin vagy Beefeater nevű gint is. Ez a pár gin, amit felsoroltam, az olcsó gin kategóriába sorolható. Gin márkák közül a gin webshopba vagy gin nagykereskedésben szerintem ezek mindig megtalálhatóak. Különleges gin közül ez a gin alapú koktél készülhet mondjuk a Brokers gin, Bulldog London Dry gin vagy a Caorunn gin hozzáadásával is.

 

Bronx gin alapú koktél:

Gin, száraz wermut, édes wermut, narancslé kell, hogy kerüljön a gin nagyker vagy gin webshop látogatása során a kosárunkba, hogy ezt a gin alapú koktélt el tudjuk készíteni és ez a gin alapú koktélnak minden összetevője meglegyen.

Elkészítése ennek a gin alapú koktélnak úgy néz ki, hogy az gin alapú koktél hozzávalóit shaker segítségével összekeverjük és átszűrve cocktail nevű pohárba öntjük. Tehát a gin alapú koktél elkészítéséhez nem kell mint koktélos pohár és szűrő. Külön nem emeltem ki, hogy a gin alapú koktélhoz természetesen jég is szükséges. Szinte minden cocktail elkészítéséhez szükséges a jég, tehát a gin alapú koktél elkészítéséhez is legyen jég is a hozzávalók között.

Ha jól készítjük el a gin alapú koktélt, akkor a színe barnás lesz és általában ehhez a gin alapú koktélhoz nem szoktunk ajánlani semmilyen díszítést, tehát csak díszítés nélkül kínáljuk ezt a gin alapú koktélt.

Alkohol fokát tekintve ez a gin alapú koktél 18-22% alkohol tartalmú gin alapú koktél. Hasonlít ehhez a gin alapú koktélhoz más gin alapú koktél, mint például a  Fifty-fifty nevű gin alapú oktél, Grenada gin alapú koktél, Batman cocktail és a Martini dry gin alapú koktél is.

Elkészíthetjük ezt a gin alapú koktélt többféle gin -ből a gin márkák közül. Minőségi gin, prémium gin is kerülhet a cocktailba. A legjobb gin márkák közül például érdemes ennek a gin alapú koktélnak az elkészítéséhez felhasználni mondjuk a Pink 47 Gin névre hallgató gint , a Bombay Sapphire Gin nevű gint vagy a Hendrck's Gin nevű gint.

A gin alapú koktélnak a neve utalhat egy városrészre is. A gin alapú koktél a bronx nevet kapta, így arra gondoltam,, hogy ha jól tudom a new york városon belüli városrészt is így hívják, hogy bronx. Tehát ez a gin alapú koktél arról a városrészről is kaphatta a nevét. Színét tekintve enek a gin alapú koktélnak a színe barna.

 

Bronx dry gin alapú koktél:

 

Gin, száraz wermut, narancslé szükséges ennek a gin alapú koktélnak az előállításához. Ezeket a hozzávalókat be tudjuk szerezni a gin webshop vagy gin nagykereskedés által. Nincs különleges hozzávalója alapból ennek a gin alapú koktélnak, de különlegessé is tehetjük a gin alapú oktélt mondjuk úgy, hogy különleges gin kerül a cocktail elkészítése során a gin alapú koktélba. Különleges gin többféle van a gin márkák közül. Különleges gin például a Bluecoat American Dry gin, a Tanqueray London Dry Gin és a Brokers Gin is. Mindenféleképpen ezt a gint én száraz gin, azaz dry gin hozzáadásával készíteném.

Elkészítés során a gin alapú koktél összetevőit keverjük össze egy shaker segítségével a koktélos pohárba töltsük a gin alapú koktél hozzzávalóit. Nagyon hasonló a Bronx nevű gin alapú koktélhoz az elkészítése is és a neve is, csak ebbe a gin alapú koktélba nem kell édes wermut, csak száraz wermut.

Díszíteni ezt a gin alapú koktélt sem szokták, ugyan úgy,mint az előző gin alapú koktélt sem. Színét tekintve ez a gin alapú koktél is barnás színű, úgy mint az lőző gin alapú koktél is. Szerintem ez a sima bronx nevű gin alapú koktélnak az egyik fajtája lehet, mivel csak egy hozzávalóval különbözik a gin alapú koktél. Alkohol tartalmát tekintve 18-23%  között van.

Elkészülhet a Bronx Dry gin alapú koktél mondjuk az olcsó gin közül a City of London Dry Gin, Luxardo Dry Gin és Marine Dry Gin hozzáadásával is.

 

Collins gin alapú koktél:

Gin, cukorszirup, szóda, citromlé kell, hogy legyen nekünk a gin alapú koktélhoz, hogy el tudjuk készíteni ezt a gin alapú koktélt.

A neve is mutatja ennél a gin alapú koktélnál, hogy tuti, hogy etz a gin alapú koktél collinsos pohárba fog kerülni. A collinsos pohár egy magas hosszúkás kinézetű pohár. Ez egy long drinkes pohár, ha jól tudom, ami a formájára utal, hogy például nem egy másodperc alatt tudjuk meginni.

 Ennek a gin alapú koktélnak a színe átlátszó. Díszithetjük a gin alapú koktélt citromkarikával és szívószállal is. A gin alapú koktél elkészítésének és díszítésének is az összetevője a citrom és a citromlé, ezért a gin alapú koktél díszítéséhez illik a citrom, már a az íze miatt is. Ez a gin alapú koktél üde ízvilágot sugároz. Én gyakran díszítem narancshéjjal is. Szerinte ízvilág is és kinézete is passzol a gin alapú koktél ízvilágához bármelyik citrusféle.

A gin alapú koktél alkohol tartalmát tekintve nem tartozik az erős alkohol tartalmú gin alapú koktél közzé. A gin alapú koktél 9-10% os alkohol tartalmú. Ezt a gin alapú koktélt ajánlom azoknak, akik egy kis felfrissülésre vágynak mondjuk a nyári melegben vagy csak egy kellemes citrusos gin alapú koktél az, amit kívánnak.

Collins gin alapú koktélhoz pár gin alapú koktél is hasonlít a gin alapú koktélok közül, úgy mint a Rail Splittel gin alapú koktél, St Clemens gin alapú koktél és a Rum Fizz gin alapú koktél.

Elkészítése során a gin alapú koktél készülhet a gin márkák közül mondjuk a jól ismert City of London Gin, Luxardo Gin, Beefeater Gin és mondjuk a Bombay Sapphire Gin hozzáadásával is.

minosegi angol gin, premium ginek gin nagykereskedes, gin nagyker, gin ar, gin kinalat, gin webshop, gin vallasztek, gin szallitas, gin shop, ritka ginek, elsoosztalyu ginek, gin kereskedes

Fifty-fifty gin alapú koktél:

Gin mindenképpen kell a gin alapú koktél elkészítéséhez, de a Fifty-fifty nevű gin alapú koktélhoz kell még pár hozzávaló is. Szükségünk van a gin hozzávalón kívül még száraz vermutra és olajbogyóra is. Ezeket a hozzávalókat a gin webshop vagy gin nagyker bármelyikében be tudjuk szerintem szerezni.

Választhatunk olcsó gin közül is a gin márkák közül, de választhatunk prémium gin vagy minőségi gin közül is. A gin árak napjainkban nem valami magasak, így mostanában többen szoktak a gin márkák közül választani, ha cocktailt szeretnének inni. Nem mindenki szereti a száraz gin alapú koktél esetében ugyan azt a gint, mindenkinek más a szája íze. Van akik jobban kedvelik a száraz vermutot az édes vermutnál. A vermut a gin alapú koktélok esetében gyakran előfordul.

Ennek a gin alapú koktélnak az elkészítése nem túl bonyolult. Szinte az eddig leírt gin alapú koktél egyikének sem volt nehéz szerintem az elkészítése. Már a nevéből is lehet következtetni, hogy fele fele valami ebben a gin alapú koktélban. Ez nem más, mint a gin és a vermut aránya. A cocktail elkészítéséhez ugyan annyi gin szükséges, mint vermut. A nevét is innen kaphatta szerintem ez a gin alapú koktél.

Elkészítése során a gin és a vermut összekeverendő és olajbogyóval szoktam díszíteni. Koktélos pohárba szoktam kitölteni ezt a gin alapú koktélt. Színét tekintve ez a gin alapú koktél szinte teljesen átlátszó. Szerintem a gin alapú koktél esetében, főleg ebben nagyon jól mutat az olajbogyó, mivel átlátszó a pohár és a cocktail is így jól mutat benne a zöld olajbogyó, ami ízben is harmonizál a gin ízével, tehát kiváló dísze lehet a gin alapú koktélnak, amit pesrze meg is ehetünk , mert a gin alapú koktél ízéhez is kiválóan passzol az olajbogyó íze is.

Alkohol tartalmát tekintve ez a gin alapú koktél 20-28 % alkohol tartalmú, ami például az előző gin alapú koktélhoz képest magasabb az alkohol tartalma. Ez annak is köszönhető, hogy hiába gin alapú koktél, akkor is más fajta.

A gin márkák közül többféléből el lehet készíteni ezt a gin alapú koktélt is. Én párszor már elkészítettem ezt a gin alapú koktélt és az a véleményem ennek a gin alapú koktél gin tartalmának a kiválasztásánál érdemes a gin márkák közül a minőségi gin választás, mert ennél a gin alapú koktélnál elég intenzíven érezhető a gin íze, így jobb minőségi gin hozzáadásával készítettem eddig el ezt a gin alapú koktélt.

Ilyen minőségi gin például a Tanqueray London Dry Gin, Brokers Gin, Bombay Sapphire Gin és mondjuk a Bulldog London Dry Gin is. Ez még nem azt jelenti, hogy ez a gin alapú koktél csak a felsorolt gin közül kerülhet elkészítésre, ez csupán csak egy ajánlat a gin márkák közül. Van aki másfajtát ajánl a gin márkák közül ennek a gin alapú koktél -nak az alkészítéséhez.

Van olyan gin alapú koktél, ami hasonlít erre. Ilyen gin alapú koktél mondjuk a Martini Dry gin alapú koktél, a Bronx dry gin alapú koktél, Pink Gin, vagy a Soviet gin alapú koktél is.

 

Flying Dutchman gin alapú koktél:

Gin és triple sec a hozzávalói ennek a gin alapú koktélnak. Nem bonyolult a hozzávalók megjegyzése ennek a gin alapú koktélnak, mivel a gin hozzáadásán kívül csak egy összetevő szükséges még a gin alapú koktél elkészítéséhez. Ez a összetevő pedig a triple sec. A hozzávalók a gin webshop vagy bármelyik gin nagyker -ben megtalálható. Ha gin webshop az ahol vásárolni szeretnénk a gin alapú koktél hozzávalóit, akkor a gin márkák közül biztosan megtalálunk egy jó párat. Az olcsó gin közül és a minősegi gin közül is fogunk találni. Ugyan ez a helyzet a gin nagyker is hasonló a gin kínálatában. Ott is megtaláljuk a gin nagykerben az olcsó gint és a minőségi gint is.

Ehhez a gin alapú koktélnak az elkészítéséhez is jó minőségi gin hozzáadása a javasolt, mivel elég intenzív ebben a gin alapú koktélban a gin íze. Ilyen minőségi gin lehet mondjuk a Bombay Sapphire gin, Hendricks Gin, Bulldog London Dry Gin is.

Elkészítése a gin alapú koktélnak úgy néz ki, hogy két rész gin és 0,5 rész triple sec kell hozzá, hogy Flying Dutcman gin alapú koktélt kapjunk.És a jégkocka itt is fontos szerepet játszik, szükséges a gin alapú koktél elkészítésénél itt is. Finoman össze keverjük az összetevőket, tehát a gin és a triple sec finoman kerül össze keverésre. Ha finoman össze kevertük a gin alapú koktél összetevőit, akkor Old fashined pohárba töltjük.

Alkohol tartalmát tekintve ez a gin alapú koktél 29-38 % alkohol tarlamú. Ez a gin alapú koktél az erősebb koktélok közé sorolandó. Gin alapú koktél fogyasztása során oda kell figyelni a mértékletességre, mivel ez a cocktail elég erős, így könnyen berúghatunk ettől a gin alapú koktéltól. Nagyon friss íze van és jól eshet ez a gin alapú koktél mondjuk egy hosszú nap után, de kiváló választás a nyaralás során a cocktail pultnál ülve is. Általában mindkét nem szívesen fogyasztja ezt a gin alapú koktélt.

premium ginek, gin webshop, minosegi angol gin, gin nagykereskedes, gin nagyker, gin ar, gin vallasztek, gin kinalat, gin szallitas, gin shop, ritka ginek, elsoosztalyu ginek, gin kereskedes

A neve arra utalhat szerintem, hogy ha ebből a gin alapú koktélból megiszunk párat, mi is a felhők felett érezhetjük magunkat.

Többféle gin márka közül válasthatunk. Itt is fontos, hogy minőségi gin kerüljön a cocktail összetevői közzé, mivel intenzíven lehet ennél a gin alapú koktél esetében is érezni a gin ízt. Ilyen minőségi gin például a Brokers Gin, Pink 47 Gin, Hendrick's Gin és mondjuk a Bombay Sapphire Gin is.

A gin alapú koktél, ami hasonló ehhez a gin alapú koktélhoz az a Pink Gin, White Lady gin alapú koktél, Luigi gin alapú koktél, B52 gin alapú oktél és a Bronx dry gin alapú koktél is.

 

Gimlet gin alapú koktél:

Ennek a gin alapú koktélnak csak két összetevője van, ha a jeget nem számítjuk. Bár a gin alapú koktélnál igenis kell figyelembe venni a jég használatát, mivel majdnem minden gin alapú koktél hozzávalói között ott van a jég is. Tehát a gin alapú koktél mösszetevői között fontos a szerepe.

Ez a gin alapú koktél limelé, jég és gin keveréke. A gin webshop vagy gin nagyker tuti termékei közzé sorolja ezeket az összetevőket. Egyértelmű, hogy a gin nagyker forgalmazza a gin márkákat, de szerintem a gin nagyker forgalmaz lime levet is. A gin A gin webshop is szerintem biztosan forgalmaz gin márkájú szeszes italt és lime levet is.

 

A gin alapú koktélunk elkészítéséhez használjunk shakert. Jól keverjük össze a gin alapú koktél hozzávalóit (gin, lime lé). Leszűrve öntsük a koktélunkat Old fashioned pohárba, amibe előzőleg jeget tettünk. A jég fontos a shakerben is, abba is kell jeget tenni, hogy a gin alapú koktél jól sikerüljön. Díszítés képen a gin alapú koktél elkészítésénél használhatunk például lime darabot is. A lime darab jól harmonizál ízvilágában a gin alapú koktélhoz, mivel a gin mellett ott van a gin alapú koktélban a lime lé is, így simán elfér a lime darab a díszítésnél is a gin alapú oktél készítésénél.

Gin alapú koktél hozzávalón kívül fontos az arányok betartása is. Ezt a gin alapú koktélt 2-1 arányban szokták elkészíteni. Tehát a gin alapú koktélhoz 2 rész gin kell és 1 rész lime lé. Minden gin alapú koktélnál fontos betartani a gin és m,ás összetevő arányát, hogy megfelelő ízt kapjunk és egyik összetevő inkább erősítse a másik gin alapú koktél összetevőjét, mintse elnyomja. Fontos a gin alapú koktél összetevőinek a harmonizálása is. A gin alapú oktél összetevői harmonizáljanak egymással.

 

Gin alapú koktél ebben az esetben az alkohol tartalmát tekintve 16-25% között van. Ezt a gin alapú koktélt el lehet egészen light-os ra és erősebbre készíteni, attól függ, hogy mit kíván aki fogyasztani fogja ezt a gin alapú koktélt. Egyébként a Gimlet névre hallgató gin alapú koktél igen népszerű a hölgyek és az urak körében is. Mind a két nem szereti ezt a gin alapú oktélt.

A gin alapú koktélban a gin ebben az esetben is több gin márka közül kerül ki. Lehet a gin alapú koktél összetevője olcsóbb gin is és prémium gin, minőségi gin is.Például készülhet a gin alapú koktél South Bank Gin, Marine Dry Gin, City of Londo Gin, Luxardo Gin, Five Stars Gin és Beefeater Gin hozzáadásával. Ha magasabb kategóriájú gin márkák közül szeretnénk választani, akkor kerülhet bele Tanqueray London Dry Gin, Brokers Gin, Pink 47 Gin, Bombay Sapphire Gin, Hendrick's Gin és Caorunn Gin is.

A Gimlet gin alapú koktél -hoz hasonló gin alapú koktél több is van. Ilyen gin alapú koktél például a Lime Gin Fizz gin alapú koktél, Blue Arrow gin alapú koktél, Pink Gin alapú koktél, Cuba Libre gin alapú koktél.

 

Gin Daisy gin alapú koktél:

Gin mindenképpen szükséges nyilván, ha ilyen koktélt szeretnénk csinálni. A gin hozzáadásán kívül szükség van még pár összetevőre is a gin alapú koktélhoz. Grenadine, citromlé és szóda is kell a gin hozzáadásán kívül.

Ha jól készítjük el a Gin Daisy gin alapú koktélt, nagyon szép lila színt fogunk kapni. A lila színű gin alapú koktélt általában a színe miatt és nem csak a gin alapú koktél íze miatt is szokták szeretni. A nők természetesen ha csak a színét nézik, és nem ismerik, hogy milyen gin alapú koktélok vannak, akkor gyakran előfordulhat, hogy ezt a gin alapú koktélt választják, a szép lila színű cocktail szín miatt.

Ha pedig gin alapú koktél közül azért választunk, mert szeretjük a gint, akkor is kiváló választás lehet ez a gin alapú koktél. Ízvilága is nagyon kellemes ennek a gin alapú koktélnak.

Elkészítése a gin alapú Gin Daisy cocktailnak:

2 rész gin, egy rész szódavíz, 0.5 rész grenadine, 1 rész citromlé. Az arányosságar ebben az esetben is figyelni kell, a finom gin alapú koktél elkészítése során.
Shakerbe öntjük a hozzávalókat, márminta a shakerbe kerül a tört jég, gin, vodka, grenadin, citromlé. Jól össze rázzuk a gin alapú koktél összetevőit és leszűrve old fashioned pohárba kerül, amibe elötte jeget teszünk, majd szódavizet öntünk hozzá és kész is a gin alapú koktél.

Alkohol tartalmát tekintve ez a koktél 12-17% alkohol tartalmú. Nem tartozik a gin alapú koktélok közül az erősebb koktélok közé, inkább olyan átlagos a gin alapú oktél alkohol százaléka. Lehet azért sem olyan erős ez a gin alapú koktél, mert a nők gyakrabban szokták fogyasztani ezt a gin alapú koktélt, mint a férfiak. A gin alapú koktél választása során gyakrabban választják a színtelen gin alapú koktélt a férfiak és gyakrabban választják az erősebb gin alapú koktélt is a férfiak, mint a nők.

Gin Fizz, Collins gin alapú koktél, Royal Fizz gin alapú koktél, Roy Rogers gin alapú koktél, White Lady gin alapú koktél, ami leginkább hasonlít erre a gin alapú koktélra.

Készülhet például Bulldog London Dry Gin, Marine Dry Gin, Luxardo Dry Gin, Five Stars Gin hozzáadásával a gin alapú koktél.

Gin Daisy története:

1850 körül készítettek először ilyen gin alapú koktélt. Ez a gin alapú koktél Amerikában látott napvilágot. Old fashioned pohárba töltjük és jellemzője még a gin alapú oktélnak, hogy tört jég is van benne és mindig gyümölcslé is van benne a gin hozzávalón kívül még és szódavizet is mindig tesznek hozzá.
Díszítésnek pedig a gin alapú koktél részeként friss gyümölcsöt tesznek. Gin alapú koktélok esetében a Gin Daisí gin alapú koktél díszítése gyakran narancskarika vagy koktélcseresznye.

 

Gin Fizz gin alapú koktél:

Gin, cukorszirup, szóda, citromlé szükséges a gin alapú oktél elkészítéséhez. A gin webshop vagy gin nagyker részeként tuti megtaláljuk a gin márkák közül azt, amivel ezt a gin alapú koktélt el tudjuk készíteni. Brokers Gin, City of London Gin, Luxardo Dry Gin, Pink 47 Gin, Marine Dry Gin is kiváló választás a gin alapú koktél készítéshez.

Gin Fizz gin alapú koktél elkészítése:

2 rész gin szükséges a gin alapú koktélhoz, 1 öntet cukorszirup, 4 rész szódavíz és 1 rész citromlé kell, hogy legyen amiket beszerzünk a gin alapú koktél elkészítése előtt.

A gin alapú koktél hozzá valóit a szódán kívül jól rázzuk össze shaker segítségével. Tehát a shakerbe kerül a gin, citromlé, cukorszirup. Leszűrve az elkészült gin alapú oktélt collinsos pohárba töltjük, majd öntünk hozzá hideg szódát is és kész is a Gin Fizz gin alapú koktél.
Díszítésnek hazsnálhatunk citrom darabot is például vagy egyéb citrus félét is, de szerintem a citrom darab illik a gin alapú koktélhoz a legjobban, mivel citromlevet is tartlamaz a gin alapú koktél.

 

9-11% a gin alapú koktél alkohol tartalma. Ami nem számít az erős gin alapú koktél sorába.
Készülhet férfiaknak és nőnek is a gin alapú koktél, tehát a gin alapú koktél nemtől függetlenül fogyasztható.

Gin Fizz gin alapú koktél közül pár hasonlóság felfedezhető a Gin Daisy, Costa Del Sol gin alapú koktél, Pink Lemonade gin alapú koktélban is.

 

Gin Fizz gin alapú koktél története:

A gin alapú koktél fajtái közül a Fizz gin alapú koktél kategóriába lehet sorolni. Igen népszerű koktél a gin alapú koktélok közül is a Fizz gin alapú oktélok közül is népszerű. 1888-óta C. Ramos nevéhez fűződő gin alapú koktél, mivel ez a gin alapú koktél először C. Ramos által készült el. Először Ramos Gin Fizz nevet kapta, kásőbb lett a Gin Fizz név kitalálva. A Gin Fizz történetéhez az is hozzá tartozik, hogy állítólag Ramos a bárjába olyan fiúkat fogadott fel, akik a gin alapú koktélt rázták. Ramos szerint ez a gin alapú koktél sor rázással lesz az igazi.

 

Gin Swizzle gin alapú koktél:

 

Gin hozzáadásán kívül ez a gin alapű koktél tartlamaz még Angonsturat, lime levet, Cukorszirupot és szódát is.

 

A Gin Swizzle története:

Eredetileg a gin alapú koktél, a Gin Swizzle rum, citromlé és cukor hozzáadásával készült. Ez a gin alapú koktél az 1800-as években lett ismert. Ez a Gin Swizzle gin alapú koktél frissítő italként kiváló.
Gin Swizzle nevet valószínűleg ez a gin alapú koktél a Swizzle keverő pálca nevéről kapta. A gin alapú koktél keveréséhez is használhatnak Swizzle keverő pálcát. Ez a pálca mai napig is népszerű a gin alakpú elkészítéséhez használt eszközök között.

12-14% az alkohol tartalma a Gin Swizzle nevű koktélnak, ami a gin alapú koktélok között nem foglal el helyet az erős koktélok között.

Gin Swizzle gin alapú koktél elkészítésében hasonlít pár gin alapú koktélhoz, ami a Colllins gin alapú koktél, Gin Fizz gin alapú koktél, Lime Gin Fizz gin alapú kokotél és a PinkGin, ami ugyancsak gin alapú koktél.

A gin alapú koktél, aminek a neve Gin Swizzle elkészítésénél használhatunk több -féle gyümölcsöt is a díszítéshez. Ilyen gin alapú oktél dísz a Gin Swizzle esetében lehet a lime darab vagy mentaág is. Tálaláskor szívószálat is tehetünk a gin alapú koktél elkészülése után.

Készülhet a Gin Swizzle a gin márkák közül töö -féle gin márka hozzáadásával. Ilyen például lehet a Brokers Gin, Marine Dry Gin és a City of London Gin is.  

 

Gin vásárlása:

A gin webshop vagy gin nagykereskedés kínálata közül próbáljunk jó, minőségi gin közül választani. A gin alapú koktélban, mint minden gin alapú koktélban igen fontos, hogy milyen gin kerül bele. A gin minősége igen fontos és a gin íze. Érdemes azért oda figyelni, a gin árak -ra is. Nem mindegy, hogy a minőségi gin vagy a prémium gin mennyibe kerül. Gin márkák különböző árakon kaphatóak. Olcsó gin is lehet jó gin. És a drága gin sem feltétlenül jelenti azt, hogy az minőségi gin, csak azért mert az gin ára magas. Ebben az esetben, ha drágának találjuk a gin árát, akkor érdemes utána olvasni, hogy az a gin miért is lehet olyan drága. Lehet, csak magasra rakták az a gin árát és nincs arányba a gin minőségével. Viszont, ha minőségi gin, prémium gin az, amit kiválasztunk, akkor ne csodálkozzunk ha az ára is magasabb, mint az egyszerű gin esetében. Van rengeteg olyan gin, ami nagyon jó minőségi gin, minőségi alapanyagokból, ennek az ára lehet kicsit magasabb, de nem feltétlen drága. Megéri prémium gin -t választani, már csak azért is, mert a prémium gin jobban illik mindegyik gin alapú koktélhoz és finomabb az íze is, mint az egyszerű ginnek. Próbáljuk ki, teljesen más a két ginnek az íze. Aki kedveli a gint, az egyből észre veszi a különbséget a sima gin és a minőségi gin, prémium gin kóstolásakor. Sokkal finomabb és kellemesebb az íze a prémium gin és minőségi gin ízének.

minosegi angol gin, premium ginek, gin webshop, gin nagyker, gin ar, gin nagykereskedes, gin kinalat, gin vallasztek, gin kereskedes, gin szallitas, gin shop, ritka ginek, elsoosztalyu ginek

cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif