Szócikk

Kosár (0)

Általános Szerződési Feltételek

I. A Szolgáltató

 1. A www.drink.hu online áruházat az A1 Béta Projekt Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
 2. A Szolgáltató székhelye: 1061 Budapest, Dalszínház u. 10. fszt. 3.
 3. A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Hatósági Főosztály Kereskedelmi osztály által kiadott 451/2012 nyilvántartási számú igazolás alapján a Szolgáltató (Cg:01-09-738404, bejegyezve 2005.05.04-én a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság által, adószám: 13499101-2-42) a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat.
 4. A 2011. évi 112. tv. 68. § 2. bekezdése értelmében az A1 Béta Projekt Kft. (üzemeltető) adatkezeléssel kapcsolatos bejelentési kötelezettségének 2012. 07. 27. napján eleget tett, így a törvényi rendelkezések alapján adatkezelési tevékenységét megkezdte. Az adatkezelésről szóló nyilvántartásba vételi szám feldolgozása a NAIH rendszerében folyamatban van. NAIH szám: NAIH-54351/2012

II. A szolgáltatás igénybevétele

 1. A megrendelések leadása a drink.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.drink.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.
 2. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.
 3. A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5). kormányrendelet tartalmazza.
 4. a. A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül.
  b. Kézhezvételi időpont a házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ez a futártól kapott nyugtával vagy a csomagban található számlával bizonyítható. Ilyen esetben kérjük írjon nekünk a drink[kukac]drink[pont]hu email címre, Kérjük, hogy megkeresése esetén szíveskedjen a visszaigazolásban szereplő megrendelési számra hivatkozni.
  c. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza a drink.hu címére (1061 Budapest, Dalszínház u. 10.), és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.
  d. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.
  e. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
  f. Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a szállítás költségét is, amit kedvezményként a drink.hu elengedett a házhoz szállításkor - jelenleg 1500 Ft –tól 3000 Ft-ig, valamint az utánvétel 500,- Ft. díját is.
  g. Abban az esetben, ha a terméket (italokat) a vevő felbontotta nem vállaljuk a termék visszavásárlását.
  h. Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.
 5. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
 6. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól
 7. A drink.hu megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.
 8. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételének további feltételei a www.drink.hu oldalon a Súgó menüpontban olvashatóak.
 9. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.
 10. A hatályos jogszabályok értelmében tilos Magyarországon 18 életévet be nem töltött személy részére alkoholtartalmú terméket értékesíteni. Amennyiben a felhasználó a regisztráció során megadta születési évét, úgy alkoholtartalmú termék megrendelése esetén azt a drink.hu érvényes nyilatkozatnak tekinti a tekintetben, hogy jogosult-e a felhasználó részére a megrendelt termék értékesítésére. Ellenkező esetben a felhasználónak az adott termék megrendelésekor külön nyilatkozatot kell kitöltenie életkorára vonatkozólag. A felhasználó teljeskörű szavatosságot vállal az előző bekezdésben hivatkozott, a regisztrációkor megadott felhasználói adatok valóságtartalmáért. Amennyiben utóbb kiderül, hogy az általa megadott adatok bármelyike, így különösen alkoholtartalmú termék megrendelése esetén a felhasználó által megadott életkor nem felelt meg a valóságnak, és ebből a drink.hu-t bármilyen kár éri illetőleg a drink.hu-val szemben bármilyen joghátrányt érvényesítenek, a felhasználó köteles a drink.hu-val szemben maradéktalanul helytállni, és a drink.hu fenntartja jogát, hogy a felhasználóval szemben kártérítési igényt érvényesítsen.

III. Egyéb rendelkezések

 1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
 2. A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor, illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak és helytállóak.
 3. A Felhasználó feliratkozhat a drink.hu oldalon a drink.hu klub hírlevelére. A feliratkozással a Felhasználó elfogadja az adatkezelési szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Szolgáltató adatkezelési céllal felhasználja.
 4. A felhasználó a III.2 pontban hivatkozott önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, valamint egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.
 5. A drink.hu magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.
 6. A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.
 7. Fogyasztói panaszügyintézés írásban ill. telefonon történik, az drink@drink.hu címen, valamint a Szolgáltató székhelyén működő ügyfélszolgálaton a +06-1-411-2082-es telefonszámon.
cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif