Szócikk

Kosár (0)

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelem

 

A drink.hu weboldalt (a továbbiakban: a Weboldal) az A1 Béta Projekt kft. (1061 Budapest, Dalszínház u. 10.; a továbbiakban: a Szolgáltató) üzemelteti.
Ön a Weboldalt ingyenesen, személyes adat megadása nélkül látogathatja, azonban az oldal bizonyos részeihez való hozzáférés regisztrációhoz kötött. Önnek a regisztráció során meg kell adnia a személyes adatait, ami a regisztráció és a Weboldalon való vásárlás előfeltétele. A Szolgáltató a látogatók által megadott személyes adatokat bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli. A fentieknek megfelelően a Szolgáltató az alábbiakban felsorolt adatokat kezeli.

A Szolgáltató által a regisztrált látogatókkal kapcsolatban kezelt adatok:

  1. a Weboldal regisztrációs lapjának kitöltése során a felhasználók által megadott adatok;
  2. a Weboldal használata során a felhasználók által rendelkezésre bocsátott egyéb adatok, ideértve többek között a felhasználók által írt értékeléseket és hozzászólásokat is;
  3. a Szolgáltató a Weboldal regisztráció nélküli használata során is rögzít bizonyos, a felhasználókhoz kapcsolódó, és esetenként személyes adatnak minősülő adatokat, az alábbiak szerint.

 

A Weboldalon a Szolgáltató által végzett adatkezelés elsődleges célja a Weboldal hatékony, biztonságos és személyre szabott formában történő működtetése, ideértve a személyre szabott reklámok megjelenítését és a Weboldal hatékonyságának növelését is. A Szolgáltató által végzett adatkezelés további célja a felhasználók azonosítása, a Weboldal használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése, a felhasználók tájékoztatása, a működési problémák elhárítása, valamint a Weboldal felhasználási feltételeinek érvényre juttatása és az ennek alapján a Szolgáltatót megillető jogok gyakorlása. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával a Felhasználók kifejezetten hozzájárulnak az Üzemeltető által végzett és a fentiekben megjelölt célú adatkezelésekhez.

 
Az adatvédelmi szabályok kialakítása során a Szolgáltató figyelembe vette a vonatkozó hatályos jogszabályokat, különös tekintettel az alábbiakra:

  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényt;
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényt
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt.

 

A Szolgáltató az adatvédelmi jogszabályok hatályos előírásai szerint törekszik arra, hogy szolgáltatása technikai szempontok szerint is biztonságosnak minősüljön. A Szolgáltató megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek. Amennyiben olyan szolgáltatásokról van szó, amelynek során a felhasználónak a szolgáltatás igénybe vételéhez személyes adatokat kell megadnia, az ilyen üzenetek számára megfelelő védelmet nyújtó csatornát (SSL-alapú csatlakozást) biztosítunk.

A regisztrációt a Felhasználó kérésére megszüntetjük, az adatokat pedig töröljük.

A drink.hu használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon a felhasználó webes tevékenységei naplózásra kerülnek. A naplókat a Szolgáltató csak statisztikai célokra használja fel, és csak a Szolgáltató férhet hozzájuk.

Az oldalon regisztrálók által megadott személyes adatok nyilvántartásunkba kerülnek. Az adatkezelés jogalapja az érintettek önkéntes hozzájárulása. A személyes adatok felhasználását addig az időpontig tekintjük folyamatosnak, amíg az adatalany e-mailben, levélben vagy telefonon nem kéri adatainak törlését nyilvántartásunkból.

Nem áll szándékunkban, hogy a magukat 18 éven aluliaknak valló látogatókra vonatkozó információkat gyűjtsünk.

A 2011. évi  112. tv. 68. §  2. bekezdése  értelmében az A1 Béta Projekt Kft. (üzemeltető) adatkezeléssel kapcsolatos  bejelentési kötelezettségének 2012. 07. 27-én eleget tett, így a törvényi rendelkezések alapján adatkezelési tevékenységét megkezdte.  Az adatkezelésről szóló nyilvántartásba vételi szám: NAIH-54351/2012

Értesítés bárminemű szolgáltatás tartalmának változásáról
 
Amennyiben egy felhasználó a regisztrációs lapon hozzájárul ahhoz, hogy részére a Szolgáltató ajánlatokról és újdonságokról is értesítéseket küldjön, az a felhasználó a 2008. évi LXVIII. törvény 6. §-a alapján hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációs lapon megadott adatai bekerüljenek a Szolgáltató adatbázisába, amelyben a Szolgáltató a felhasználó adatait további ajánlatokkal (ideértve a Szolgáltató és üzleti partnerei ajánlatait is) történő későbbi megkeresés céljából tartja nyilván mindaddig, amíg a felhasználó az adatkezelés abbahagyását nem kéri, vagy regisztrációját nem törli. A felhasználó hozzájárulását a Szolgáltató ügyfélszolgálatának postai címére vagy a drink[kukac]drink[pont]hu  email címre küldött, a felhasználó személyes azonosítására alkalmas adatait is tartalmazó levélben bármikor, korlátozás nélkül, ingyenesen és indoklás nélkül visszavonhatja.

Hírlevelek és ajánlatok
 
Azzal, hogy egy felhasználó a regisztrációs lapon vagy egyébként később, a Weboldalon feliratkozik a Weboldal hírlevelére, hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató e-mail címére a Weboldallal kapcsolatos híreket és egyéb, a Weboldalhoz kapcsolódó tájékoztatásokat küldjön mindaddig, ameddig a hírlevélről le nem iratkozik.

Azzal, hogy egy felhasználó a regisztrációs lapon hozzájárul ahhoz, hogy részére a Szolgáltató ajánlatokról és újdonságokról is értesítéseket küldjön, a 2008. évi LXVIII. törvény 6. §-a alapján hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációs lapon megadott adatai bekerüljenek a Szolgáltató adatbázisába, amelyben a Szolgáltató a felhasználó adatait további ajánlatokkal (ideértve a Szolgáltató és üzleti partnerei ajánlatait is) történő későbbi megkeresés céljából tartja nyilván mindaddig, amíg a felhasználó az adatkezelés abbahagyását nem kéri, vagy regisztrációját nem törli. A regisztráció törlése írásban, a drink@drink.hu e-mail címen kezdeményezhető. A felhasználó hozzájárulását a Szolgáltató ügyfélszolgálatának postai címére vagy a drink@drink.hu e-mail címre küldött, a felhasználó személyes azonosításra alkalmas adatait is tartalmazó levélben bármikor, korlátozás nélkül, ingyenesen és indoklás nélkül visszavonhatja.

Külföldi adattovábbítás
 
A felhasználók személyes adatai az EGT-térségen kívüli államokba (pl. USA) is továbbításra kerülhetnek; ehhez a felhasználók kifejezetten hozzájárulnak.

Jogérvényesítési lehetőségek

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a drink.hu üzemeltetői megsértették személyes adatai védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) segítségét is a 2011. évi CXII. Törvény szabályai szerint. További információ a NAIH honlapján található.
cognac, borok, likőrök, vermouthok, keserűk, ginek, rumok, aszúk, sörök, pezsgők, vodkák, proseccók, ouzok, ital webáruház, pálinkák, konyak, camparik, aperitif, whiskyk, brandy, tequilák, ital áruház, cocktailok, online italbolt, koktélok, mezcal vodkák, cognac, keserűk, koktélok, cocktailok, brandy, pálinkák, whiskyk, mezcal, rumok, aperitif, ital webáruház, proseccók, ouzok, likőrök, vermouthok, pezsgők, camparik, ginek, martinik, tequilák, konyak, sörök, ital áruház, borok, aszúk whiskyk, sörök, vodkák, aszúk, borok, pálinkák, keserűk, ouzok, brandy, online italbolt, martinik, konyak, cognac, rumok, pezsgők, ital áruház, ginek, cocktailok, vermouthok, tequilák, proseccók, camparik, mezcal, ital webáruház, koktélok, likőrök, aperitif